Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Suudi Arabistan Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı!

        SuudiArabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Suudi Büyükelçi'den kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumuyla ilgili izahat istendiği belirtildi.

        Evrak işleri için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra ortadan kaybolan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nerede olduğu hala bilinmiyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bizdeki bilgilere göre hala konsolosluk binasında" derken, Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada Kaşıkçı'nın konsolosluk binasını terk ettiği iddia edilmişti.

        SUUDİ ARABİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞU'NDAN AÇIKLAMA

        REKLAM

        SuudiArabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu, başkonsolosluk binasına girdikten sonra kendisinden haber alınamadığı iddia edilen Washington Post yazarıSuudigazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, binadan çıktıktan sonra kaybolduğunu ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için Türk yetkililerle temasta olduklarını bildirdi.

        SuudiArabistan Krallığı'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Washington Post yazarıSuudigazeteci Kaşıkçı'dan Başkonsolosluk binasına girdikten sonra haber alınamadığı iddiaları üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yaptı.

        Açıklamada, şöyle denildi:

        "SuudiArabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu,SuudiArabistan Krallığı vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın, İstanbul Başkonsolosluk binasından çıktıktan sonra ortadan kaybolduğuna dair basın yayın organlarında yer alan haberleri takip ettiğini ve Kaşıkçı'nın Başkonsolosluk binasından çıktıktan sonra kaybolma şartlarına ilişkin gerçeklerin ortaya çıkarılması için kardeş yerel Türk yetkili mercileri ile koordinasyon ve takip içerisinde olduğunu bildirdi."

        Türk Arap Medya Derneği, Washington Post yazarıSuudigazeteci Cemal Kaşıkçı'nın önceki gün saat 13.00 sularında girmiş olduğuSuudiArabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu binasından henüz çıkmadığını ileri sürmüştü. Türk Arap Medya Derneği'nden yapılan açıklamadaSuudireformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine büyük katkılarda bulunan ve Orta Doğu'nun en etkin gazetecilerinden biri olarak bilinen Kaşıkçı'nın geçmişte bir dönem İngiltere'dekiSuudiBüyükelçiliği'nde medya danışmanlığı yaptığı bilgisine yer verilmişti.

        Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı H.A da gazetecilere yaptığı açıklamada, başkonsolosluk binası önüne kadar birlikte gittiklerini anlatarak, Kaşıkçı'nın içeri girdikten sonra dışarı çıkmadığını iddia etmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ