Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik TUGFO konserleri başlıyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye'den genç müzisyenleri klasik müzik severlerle buluşturan orkestranın kamp süreci Sabancı Üniversitesi'nde devam ediyor. Kamp süresince eğitim ve provalar, Şef Cem Mansur ile birlikte Amerikalı flüt sanatçısı ve eğitmen James Lyman ile Türkiye'nin başarılı keman ve viyola virtüözlerinden Atilla Aldemir tarafından yürütülüyor.

        Pandemi nedeniyle bu yıl yurtdışı konserleri planlamayan orkestra, Şef Cem Mansur yönetiminde 5 - 10 Ağustos arasında İstanbul’da 3, Bursa ve Balıkesir'de (Ayvalık) birer konser olmak üzere toplam 5 konser verecek. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nın repertuvarında bu yıl Rossini'nin 'İpek Merdiven Uvertürü' (La Scala di Seta), Ravel'in 'Le Tombeau de Couperin - Pvane pour une İnfante Défunte' ve Mendelssohn'in 'İtalyan Senfonisi (no 4)' eserleri yer alıyor.

        Bu yıl pandemi nedeniyle yalnızca 18 yaş üstü müzisyenlerin dahil olacağı orkestrada geçen yıl orkestraya seçilmeye hak kazanan genç müzisyenlere öncelik verildi. Her yıl 100'e yakın genç müzisyenin yer aldığı orkestraya bu yıl pandemi önlemleri nedeniyle 44 genç müzisyen seçildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ