Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türkiye'nin bilinmeyen köşeleri! Daha önce keşfedilmemiş yerler...
        1

        GÖKÇEADA - ÇANAKKALE

        Çanakkale'nin en bakir bölgelerinden birisi olan Gökçeada tarihi Rum köyleri, üzüm bağları ve gün batımı manzarası ile sakin bir yer arayanların favorisi olacak nitelikte. Özellikle kış aylarında ada daha da sakinleşiyor ve çok sayıda butik pansiyon bulunuyor.

        2

        IŞIKLI GÖL - DENİZLİ

        İzmir'e 3.5 saat mesafede olan Işıklı Göl'ün çevrsinde bulunan Nilüfer tarlası doğal sit alanı ilan edildi. Türkiye'nin en büyük Nilüfer tarlasına sahip olan Işıklı Göl'de tekne turu yapılabiliyor. Tekne turu sonrasında gölün etrafında yürüş yapabilirsiniz.

        3

        VALLA KANYONU - KASTAMONU

        Ankara'ya 3.5 saat uzaklıkta olan Valla Kanyonu 1200 metre yüksekliği ile dünyanın en derin ikinci kanyonu. 1150 metre yürüyüş parkuru sonunda inanılmaz bir manzara ile karşınıza çıkan kanyon görülmesi gereken yerlerden birisi.

        4

        BİLGELİK VADİSİ - ANTALYA

        Bilgelik Vadisi, Antalya'nın bilinmeyen bölgelerinden birisi. Yaklaşık 600 metre yüksekliğinde uçurumlardan oluşan bu kanyonun tepesinden, turkuaz rengiyle Köprüçay Nehri akıyor.

        5

        MENÇUNA - ARTVİN

        Karadeniz'e doğru gidildiğinde görülmesi gereken yerlerden birisi olan Mençuna şelalesi, Artvin'in Arhavi ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. Şelaleye sadece yaya olarak ulaşılabiliyor.

        6

        AİZONAİ - KÜTAHYA

        Tarihçilerin ikinci Efes olarak gördükleri Aizonai Antik Kenti, Kütahya'nın Çavdarhisar ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. Zeus Tapınağı'nın bulunduğu Antik Kenti ülkemizin bilinmeyen köşelerinden birisi.

        7

        BLAUNDUS - UŞAK

        Blaundus Antik Kenti, Uşak ilinin Ulubey ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. Birinci derecede sit alanı ilan edilen bölge dünyaca meşhur Stnoehenge benzeri yapıları barındırıyor. Büyük İskender tarafından kurulan bu küçük yerlim yeri aktif olarak turizme kazandırılamadığı için hala bakir güzelliğini koruyor.

        8

        SAGALASSOS - BURDUR

        Sagalassos Antik Kenti, Burdur'un Ağlasun ilçesi'nin 7 kilometre kuzeyinde ve Akdağ yamaçlarında denizden 1700 metre yükseklikte kalan bir bölge. Sagalassos Antik Kenti, Pisidia Bölgesi'nin Roma İmparatorluğu döneminde en önemli şehirlerinden birisiydi. Şehirde bulunan yapıların büyük bir bölümü Roma İmparatorluğu'na ait.

        9

        SIĞACIK - İZMİR

        İzmir'in Seferhisar ilçesine bağlı olan Sığacık, içerisinde Sığacık Kalesi ve Teos Antik Kenti gibi yapılar yer alır. İzmir'in sakin köşlerinden birisi olan Sığacık, evleri ve sahilleri görülmeye değer yerlerden.

        10

        GÖCEK - MUĞLA

        Muğla'nın en güzel yerlerinden birisi olan Göcek, Fethiye'ye bağlıdır. Birçok koyu bulunan Göceği gezmek için birkaç gün ayırabilirsiniz. Özellikle tekne turları ile gidilmesi gereken özel koyları ile meşhurdur ve birçok kişi tarafından bilinmez.

        11

        KUZALAN - GİRESUN

        Giresun, Dereli ilçesine bağlı olan Kuzalan şelalesinin yüksekliği 20 metredir. Seyir terası manzaralı şelale içerisinde tabiat parkı bulunur.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ