Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Van Valiliği'nden müdahale açıklaması

        Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, kayyum protestoları sırasında çıkan olaylar hakkında bilgi verildi.

        Yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığıtarafından Van Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan başkan vekilliği görevlendirilmesiniprotesto etmek içintoplanan ve kanunsuz eylem yapan gruplar için görevlendirilmiş Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevlipersonele, bekleme yaptıkları Van il merkezi Yüzbaşıoğlu Sokak'ta bir şahıstarafından demir tabure ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu bir polis memurumuz yüzünden, boynundan ve kolundan yaralanmıştır.Saldırıda bulunan şahıskovalamaca sonucu zor kullanılarak yakalanmıştır" denildi.

        REKLAM

        Gözaltına alınan kişi için yapılan açıklamada, "Şahsın2013 yılında PKK terörörgütünün kırsal alanına katılım yaptığı, 2014 yılında Diyarbakır ilinde güvenlikkuvvetlerine teslim olduğuve çoksayıda suçkaydının olduğuayrıca, psikolojik rahatsızlığının(şizofren) bulunduğuanlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Van Cumhuriyet Başsavcılığı, dün sosyal medyada görüntüleri yayınlanan olayla ilgili resmen soruşturma başlattı.

        İçişleri Bakanlığınca Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın görevden alınması üzerine devam eden protestolar sırasında dün bir kişinin polisler tarafından darp edilmesi görüntüleri sosyal medyada yayınlanmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı, bu olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ