Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? | Açık ve Net - 15 Mart 2021

        Kübra Par'la Açık ve Net'e, İYİ Parti'den istifa eden Ümit Özdağ konuk oluyor

         

        Merkez sağı birleştirmeyi hedefleyen bir parti mi kuracak? Partisiyle üçüncü ittifaka öncülük edecek mi? 2023'te Cumhurbaşkanı adayı mi olacak? Yeni partilere ve mevcut ittifaklara nasıl bakıyor?

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Ümit Özdağ "Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir parti kurmaya hazırlanıyoruz. Ülkemizi ağır krizden kurtaracak bir heyet oluşturuyoruz. Kadınlar ve gençler ağırlıklı olacak"

        "İYİ Parti ile oyumuz yüzde 20 civarındaydı. Anketler hep bunu gösteriyordu. Üçüncü bir ittifak olarak doğmuştuk. Fakat ne zamanki CHP ile ittifak içine girdik oylarımız yüzde 10'a düştü. Diğer oylar da MHP'ye gitti" Açık ve Net'te Prof. Dr. Ümit Özdağ yanıtladı

         Açık ve Net'te Prof. Dr. Ümit Özdağ: "Seçimlere katılacağız ama ben adayım demem. Çünkü partinin yetkili kurulları beni aday gösterir mi? Henüz bilmiyorum. Biz sözde değil özde demokrat olacağız"

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Ümit Özdağ: "Para durumumuz şu an iyi değil ama bulunur. Daha Genel Merkez binamızı da kiralamadık. Mali altyapımızı oluşturmak için görüşmeler yapıyoruz, verilen destek sözleri var"

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Ümit Özdağ: "Sayın Erdoğan Müslüman Kardeşler ideolojisine inanıyor. Suriye'de olmamız hataydı ama Azerbaycan'daki stratejimiz doğruydu. Biz Türk Birliği'ne inanıyoruz. O yüzden partimizde Kerkük'ten, Rumeli'den temsilciler olacak"

         "Andımız Cumhuriyet'in Orhun Abideleridir. O bir sesleniştir, milli şuurdur. Göreceksiniz ileride yine Andımızı okuyacağız, Temel Bilimlere önem vereceğiz" Açık ve Net'te Prof. Dr. Ümit Özdağ, Danıştay'ın "Andımız" kararını yorumladı

        Kübra Par moderatörlüğünde Gazeteciler; Deniz Zeyrek ve Hasan Öztürk soruyor, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ yanıtlıyor

        BAKMADAN GEÇME