Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Hayatın İçinden - 3 Ağustos 2019

        1) 6 yaşında bağlamanın sesindeki güzelliği keşfetti; bağlamanın tellerinden çıkan melodilerin peşinden gitti. Bağlama çalmayı öğrendiği ağabeyiyle tatlı bir yarışa giren down sendromlu Çağatay Aras'ın hayatı nasıl değişti? Aşık Veysel türküleri dinleyerek büyüyen Çağatay ve ona bağlama çalmayı öğreten ağabeyi Suphi Aras ilham veren hikayelerini Hayatın İçinden'e anlattı.

        2) Osman Sarıbuğa, öğle yemeğinde fırıncının ekmeğin içinde unuttuğu jileti yuttu, bütün hayatı değişti. 10 kez ameliyat oldu, 40 kilo verdi. Sırtında açılan delikle iki yıl yaşayan Osman Sarıbuğa değişen hayatını ve adalet arayışını Hayatın İçinden'e anlattı.

        3)  Özlem Stair bir kafede otururken yanında bulunan oğlu 2.5 yaşındaki Ali Stair bebek arabasında uyuyordu. Tam bu sırada kafede kavga çıktı silahlar ateşlendi, kurşunlardan biri bebek arabasında uyuyan Ali Stair’in ölümüne neden oldu. Olaylardan sonra katil zanlısı tutuklandı, sadece 12 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu. 16 yıl önce meydana gelen bu olaydan sonra dede Tuncer Eşsizhan bireysel silahlanmaya karşı kampanya başlattı. Bugüne kadar yarım milyon imza toplayan Eşsizhan artık bireysel silahlanmaya karşı caydırıcı yasaların çıkmasını istiyor.

        4) Her kentin değişik konularda simgeleri vardır. Ata Yıkar onlardan biri, kendisi müziğe olan tutkusuyla başkentin simgelerinden biri oldu. Yazın sıcağında da Ankara’nın çetin soğunda da yaptı müziğini, Ankaralılarda ona sahip çıktı şimdi kuğulu parkta her akşam onun akordiyonu dinleniyor.

        BAKMADAN GEÇME