Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        31 Mart 2019 yerel seçimleri, aday adaylarının yarışı açısından önceki yerel seçimlerin hiçbirine benzemeyecek. Nedeni de 3 Kasım 2019’daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri. Ne var bunda diyebilirsiniz.

        Şöyle açayım; Yeni seçilecek Cumhurbaşkanı isterse kabinesini vekillerin dışından oluşturabilecek. Bu nedenlidir ki; siyasetçiler açısından belediye başkanlığı makamı daha bir önemli hale geldi. Ve koltuk yarışı da iyice kızışmaya başladı...

        *

        Önceki yazılarda Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un alçak gönüllü davranışını övmüş; yine de “örnek projelerin, yatırımların kamuoyuna duyurulması konusunda alçak gönüllü olma başkan” temennisinde bulunmuştum. Aynı duyguları Buca Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Levent Piriştina için de taşıyorum.

        Zira, son günlerde sevgili Piriştina hakkında yıpratıcı bir kampanya düzenlendi.

        Aralarında kendi partisinden bazı eski-yeni vekillerin, başkanların, meclis üyelerinin başı çektiği oluşum, sürekli eleştiri bombardımanı yapıyor.

        Amaçları; Piriştina’yı Ankara nezdinde gözden düşürmek, bir daha aday yapılmasının önünü kesmek.

        *

        Siyasetçilerin hedefinde makamların olması doğaldır. Ancak eskiden bu işler böyle yapılmazdı. Aday adayları, partisine zarar vereceğini düşünerek mevcut başkanı yıpratmaz, “Ben gelirsem şöyle projeler yapacağım” diyerek ortaya çıkardı. Şimdi ise hemen her partinin içinde, “Ben kazanayım da ne olursa olsun” görüşü hakim. Buca’daki durum da aynen böyle.

        Karaçalıcılar öyle boyutlara ulaştı ki, ben eğer Piriştina’yı tanımasam, her şeyden öte Buca’da ikamet etmesem, hizmetleri, yatırımları gözlerimle görmesem neredeyse inanacağım.

        Oysa, sosyal belediyecilik ile Bucalı’nın sevgisini kazanan, parklar, yeni yaşam merkezleri, altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte ilçesinin kangren olmuş sorunlarına tek tek çözümler üretiyor Piriştina.

        Soyadının hakkını hizmetleriyle veren Levent Piriştina’nın sevenleri başkanları yalnız bırakmayacaktır.

        Ormana sormuşlar, “en çok neden korkar, neye üzülürsün” diye.

        “Baltadan. Çünkü sapı bendendir” demiş.

        Diğer Yazılar