Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seferihisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’de odun koysan seçilir dönemi bitti. Bence Genel Başkan bu seçimde ilk defa farklı bir şey yapacak. Odun koysan seçilir yere, odun koymayacak” dedi.

        Böyle diyor sevgili Erhan (Gülenç) kardeşim Yeni Asır’daki yazısında.

        Tunç Soyer’in Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu kastederek ‘Odun’ benzetmesi yaptığını, Eskişehir ve İzmir’deki belediyecilik farkını örnek göstererek Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in başarılı olmasına rağmen İzmir’in potansiyelini değerlendiremediğine dikkat çekiyor.

        *

        Son dönemde İzmir’in metropol dışındaki tüm ilçelerini gezme fırsatım oldu.

        Kırsaldaki eksikleri tek tek gideren Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kooperatiflerine yaptığı “alım garantili” desteklerin köylüler üzerindeki olumlu etkisini bizzat gözlemledim.

        Ki, bu projenin köyden kente göçü tersine çevirdiğini, bir çok AK Partili’nin de kırsaldaki bu başarıyı gıpta ile izlediğini sizlere daha önce aktarmıştım.

        Seferihisar’da görüştüğüm üretici dostlarım da Aziz Kocaoğlu’nun tarım ve hayvancılık politikasına teşekkür ettiler.

        Fitch Ratings’den sonra Moody’s’in de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yapılabilir seviyesindeki en üst basamak olan ‘AAA’ ulusal derecelendirme notunu teyit etmişti.

        Yani, uluslararası kredi değerlendirme kuruluşları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni Avrupa’daki kentlere örnek göstermeye devam etti.

        Ulaşım projelerinin yanı sıra çevre yatırımları ile tüm dünyanın dikkatini çeken Başkan Aziz Kocaoğlu yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden herkes memnun olmayabilir.

        “Şunları yaptın ama bunları yapmadın” veya “uzun sürede gerçekleştirdin” demek, Büyükşehir’e aday olmayı düşünen CHP’li Başkan Soyer’in de hakkıdır.

        Ancak; Kocaoğlu’nu yıpratmaya çalışırken, CHP’yi de yıprattığını mutlaka biliyordur Soyer.

        Kendi ilçesinde belediye mülklerini satmakla eleştirilen Soyer, gerçekten Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmak istiyorsa, “Bu kenti Kocaoğlu’ndan daha ileriye taşırım. Benim projelerim şunlar” şeklinde ortaya çıkmalıdır.

        Dolayısı ile;

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2019 seçimlerinde şapka, odun ve ceket aramadan, maceraya girmeden dünyanın örnek gösterdiği Aziz Kocaoğlu’nu bir an önce açıklasın.

        Ki parti içi yıpratıcı muhalefetin hızı kesilsin.

        Diğer Yazılar