Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rıza Hoca’nın gelmesinden sonra Antalya, pozitif yönde büyük bir değişim gösterdi. Hem içeride hem dışarıda çok tehlikeli bir takım haline geldi. Dinamik ve mücadeleci bir takım ortaya çıktı. Bu maçın öncesinde kamuoyu da Beşiktaş da bunun farkındaydı.

        Maçın başlama düdüğüne kadar olan sürede tüm rakiplerinin puan kaybetmiş olması Beşiktaş adına önemli bir fırsat yaratmış gibi görünse de bu durum maçın zorluk derecesini değiştirmedi. Bir de buna Beşiktaş’ın hafta içerisinde 50 dakika 10 kişi oynadığı Olympiakos maçının efor kaybını da eklersek, bu karşılaşmanın Beşiktaş adına neler getirebileceğini de az çok tahmin edilebiliyordu.

        Oyun da genel itibarıyla bizi yanıltmadı. Çalımbay’ın; Beşiktaş’ın etkili ayakları Quaresma, Talisca, Babel ve Oğuzhan’a uyguladığı yakın markaj ve etkili savunma maçı daha da kısır bir hale getirdi. İşin özünde bu maçın mücadelesinin yüksek olacağını bekliyordum ama Beşiktaş adına bu kadar az pozisyonla oynanması şaşırtıcı oldu.İkinci yarıda hamleyi Beşiktaş’tan beklerken Antalya yaptı. Hem El Kabir’i oyuna aldı hem de daha çok Beşiktaş yarı sahasında oynamaya başladı. Bu baskının getirdiği etkiye Şenol Hoca’nın cevabı önce Quaresma’yı, daha sonra Talisca’yı oyundan alarak mücadele gücü yüksek Necip ve Cenk’le oyunu dengelemeye çalışmak oldu. Fakat Şenol Hoca’nın da hesap edemediği Aboubakar’ın gördüğü kartlar oldu. Bu tür kartlar birçok maçta olur mu olmaz mı tartışılabilir ama 3 gün önce kırmızı kart görmüş bir oyuncunun üzerinde bu kadar büyük bir baskı varken bu maçta 11’de oynatılması mutlaka tartışılır. Bu kararın Beşiktaş’a faturası baskı yediği ve sürekli savunma yapmak zorunda kaldığı bir 30 dakika oldu. Olympiakos maçında Beşiktaş’ın eksik oynamaya antrenmanı var ama 3 gün arayla üst üste 2 maçı bu şekilde oynamak kolay değil.

        Tüm rakipler puan kaybetti. Bu kayıp da Beşiktaş açısından telafi edilebilir.Çünkü hala avantajlar elinde. Maç öncesinde belki oyuncular bunu da yeterli görmüş olabilirler. Bu tür kayıplar Antalya gibi zorlu takımlara karşı yaşanabilir. Bunlar bu tür mücadeleler içerisinde var. Bunlar için elbette üzüntü duyulabilir ama Antalya gibi zor bir takımdan bu şartlar altında alınan bir puan da bir kazanç olarak görülebilir. Bunu da yok saymıyoruz.

        AYAKTA KALANLAR

        10 kişi kaldıktan sonra müthiş mücadele gösteren oyuncular var. Marcelo, Tosic, Atiba ayakta kaldılar. Fabri de kalesinde devleşti. Yaptığı kurtarışlar Beşiktaş’ı oyunda tuttu.

        TERCİHLER

        Olmpiakos maçında eksik kalan takımın aynısıyla Antalya karşısında çıkmak 90 dakika içerisinde karşılığını bulamadı. Yorgun oyuncular, Beşiktaş’ın hamle şansını da düşürdü. Erken oyundan alınan Quaresma ve Talisca, kulübeden hamle oyuncuları olarak ikinci yarıda tercih edilseler maçta farklı bir denge ortaya çıkabilirdi.

        Diğer Yazılar