Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şampiyonluğa oynamak ve şampiyon olmak farklı şeyler. Şampiyonluğa oynamak demek, hissettiğiniz baskıyı başarıya çevirebilmek demektir. Krizlerden ve sıkıntılardan çıkabilecek iradeyi ortaya koyabilmek demektir. Her zaman her yerde kazanmak için oynamak demektir. Beşiktaş iki sezondur tüm bunları açık bir şekilde sahada ortaya koydu.

        Şampiyonluk çizgisi çok önemlidir. Takımları da oyuncuları da teknik adamları da yöneticileri de kulüpleri de geliştirir. İşte geçen sene elde edilen bu önemli başarı, bu senenin de habercisi oldu. Olgunlaşan kadro kendi içerisinde dönüşüm yaşasa da istikrarından taviz vermedi. Dünkü ilk 11’de geçen sezondan 6 farklı oyuncu var. Fabri, Gökhan Gönül, Adriano Babel, Talisca ve Aboubakar bu sezon takıma katıldılar ama geldikleri takım şampiyon Beşiktaş kadrosuydu. Bu takım mayası onların yetenekleriyle de birleşince Beşiktaş tekrar şampiyonluğu kucakladı. Talisca her topun başına geçtiğinde heyecanlandık. Sahada öyle güzel işler yaptı ki bu heyecanlarımızı boşa çıkartmadı. Attığı goller birbirinden keyifliydi. Gomez’den sonra Beşiktaş’a santrfor olarak gelmek kolay değildi. Aboubakar, “Biraz bekleyin, beni zamanla göreceksiniz” mesajından sonra sezon içerisinde müthiş işlere imza attı.

        Devre arası transferleri zordur ve birden katkı yapması da kolay değildir. Babel bu varsayımların hepsini bir kenara iterek Beşiktaş’ın şampiyonluk hikayesini yazan isimlerden biri oldu. Kaleci olmak zordur. Kurtarışlarınızdan çok yaptığınız ufak hatalarla da gündemde yerinizi alırsınız. Bir iki temel hata yapsa da genel performansıyla şampiyonluğu getiren isimlerden biri oldu. Adriano usta bir oyuncu, gösterişi yok ama katkısı büyük. Formayı giydiği her maçta takımın ustalarından biriydi. Onu izlemekten büyük keyif aldık. Bir diğer yeni isim Gökhan Gönül de Beşiktaş’a ilk sezonunda şampiyonlukla “Merhaba” dedi.

        Yeni gelen isimlerin dışında kadro içerisinde olan büyük yeteneklerin de bu başarıda büyük katkısı var. Oğuzhan, Tolgay, Atiba’sından, Quaresma, Cenk, Marcelo, Tosic’ine kadar herkese ayrı ayrı methiyeler düzmek gerekiyor. İki sezondur şampiyonluğun altına imzasını atan Şenol Hoca da alkışların en büyüğünü hak ediyor. Şenol Güneş’i kutluyor ve Beşiktaş’ın tarihindeki altın sayfalarına isimini yazıyoruz.

        Hakkıyla, şerefiyle, onuruyla ve temiz mücadelesinin yanına güzel futbolu, klas golleri ekleyerek şampiyon olan Beşiktaş, dün akşam hem kendi hem de Türk futbol tarihi adına müthiş bir performansı bizlere tekrar yaşattı. Bu başarıya üçüncü yıldız çok yakıştı. Yalnızca yakışmakla kalmadı, üst üste üçüncü şampiyonluğun da müjdesini verdi.

        TARAFTAR

        Gaziantep Stadı’nı kendi evine çeviren Beşiktaş taraftarı da dün akşam şampiyonluk maçının değerini artırdı.

        Diğer Yazılar