Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maç öncesindeki olaylar çok da anlaşılır cinsten değil. Yüksek güvenlikli maç statüsünde bir karşılaşma olarak kabuk ediyorsun, hem yerel olarak hem de UEFA nezdinde bu yönde birçok açıklama yapıyorsun, sonra da bunlarla ilgili bir tane önlem almıyorsun. Biz ülke olarak bu tür konuları çoktan aştık. Bu önlemleri almakta da çok başarılıyız. Fransa gibi bir ülkede bu seviyede, bu tür bir görüntüyle karşılaşmak hakikaten çok şaşırtıcı oldu. Allah’tan sağduyu ve mantık galip geldi ki, Fransızlar’ın bu yöndeki beceriksizliği bize büyük bir sıkıntı yaratmadı.

        Bu ortamda maça çok sağlıklı bir şekilde başlayan bütün Beşiktaşlı oyuncuları kutlamak gerekiyor. Tüm bunlara rağmen maça müthiş motive oldular. Özellikle maçın ilk yarısını muhteşem oynadılar. Hem taktik disiplin olarak hem de oyun kurgusu olarak çok başarılı işlere imza attılar. Attığımız gol hem zeka hem de büyük bir beceri işi. Talisca’nın muhteşem zamanlaması, Babel’in becerisi ve büyük ustalığıyla gelen gol Beşiktaş’a büyük bir avantaj sağladı. Bu golün etkisini hem oyun içerisinde avantaja dönüştürdük hem de ikinci maç için büyük bir adım attık. Golden sonra da ilk yarının sonuna kadar sahanın her yerinde biz vardık. Lyon’a dişe dokunur bir pozisyon şansı tanımadık. Oyunun savunma paylaşımını çok doğru yaptık. Etkili oldukları bölgelerde Valbuena’ya, Fekir’e, Lacazette’e fırsat vermedik. Oynamalarına, topla buluşmalarına müsaade etmedik. Bu bölümlerde yine Şenol Hoca’nın takıma dokunuşları var. Önce Mitrovic’i orta alana çekip, Atiba’yla Oğuzhan’ı Mitrovic’in önüne yerleştirdi. Arkada da Marcelo ve Tosic’i defansın merkezine alıp, Adriano’yu sol beke çekti. Ön tarafı da Babel, Talisca ve Cenk’e teslim etti. Daha sonra bu üçlünün de oyun içerisinde yerlerini değiştirerek ön tarafta top tutmaya çalıştı ki bunda da başarılı oldu. Özellikle ilk yarıda ikinci golü bulabilecek etkili denemelerimiz de oldu.

        Oyunun ikinci yarısında beklediğimiz gibi daha etkili bir Lyon baskısı gördük. Bu bölümde biraz fazla kendi yarı alanımızda kaldık. İlk yarıda yaptığımız başarılı kontraları yapamadık. Aboubakar ile Quaresma’nın eksikliği Şenol Hoca’yı ve Beşiktaş’ı çok zorladı. İşin içerisine bireysel hatalar da girince skor olarak bir anda büyük bir şok yaşadık. Bu seviyelerde maçı 90 dakika oynayabilmek çok önemli. Her dakika dikkat etmek gerekiyor. Boşluk kabul etmiyor. Hele bu kadar basit bireysel hataları hiç kabul etmiyor.

        Oyunun son 10 dakikasını çıkarttığımızda bir sıkıntı yok. Ama son 10 dakikada gelen goller bu dakikaya kadar getirdiğimiz bir maça yakışmadı. Fakat her şeye rağmen atılan 1 gol bu seviyeler için müthiş değerli. Dün akşam için yediğimiz bir golün değil, deplasmanda attığımız bir golün avantajına sarılarak ikinci maçın motivasyonunu sağlayacağız. Bu skor ne olursa olsun ikinci maç için önemli bir skor. Lyon zor bir rakip. Biz bu sahada gol bularak kendi adımıza ilk maç için önemli bir adım attık. İşin olumlu tarafından bakıp ikinci maça bu şekilde hazırlanacağız.

        Diğer Yazılar