Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şenol Güneş zaten zorunlu değişikliklerim var; üstüne rotasyona gerek yok diye düşünmüş... Cezalı Tosic ve Medel’in yokluğunda, ısınırken savunmanın komutanı Pepe de sakatlığa kurban verilmiş... Defansta “Türkiye Kupası stoperleri” Necip ve Mitroviç sahada... Pepe olsa, belki 7’de Sadık’ın ‘bonus kafa’sı direkten dönmezdi, ama Kartal’ın maça istediği gibi başlayamamasındaki asıl sorun daha derindi. Kafalar daha Porto’dan, Malatya’ya dönmemiş, yorgun adaleler (Pepe’ninki bile ısınırken isyan etti) kuru soğuğun (7 derece) sertliğiyle buz kesmişti.

        Belki Güneş rotasyon istemedi, ancak Talisca buna gönüllü gibiydi! Dün sevimli hayalet Casper görse kıskanırdı. 34’lük Atom Karınca Atiba yorgun, Porto kahramanı Cenk, Yalçın’ın gözetiminde suskun, Babel durgundu.

        Maça daha arzulu başlayan Malatya’ydı. Kartal’ın son 15 dakika hariç, o baskılı futbolundan eser yoktu. Babel oyuna giremeyince, ataklar hep sağdan Gökhan-Q7 kanadından denendi. Karşılarında hep Cissokho ve Aytaç’ı buldular.

        Başkanı Adil Gevrek’in “Bir yıl erken geldik” dediği Malatya, Süper Lig’de ‘ev kur’acak mı, yoksa gecekondu mu olacak! Beşiktaş’a karşı oyunun çatısını çok iyi kurdular. Erol Bulut, Kartal’a ‘Güneş’ yüzü göstermemeye kararlıydı. Rakibi kaleden uzak tuttular, ceza alan önüne neredeyse tüm birlikleri yığdılar.

        Talisca ortada pas istasyonu olamayınca, göbekten giriş şansı kalmadı. Tolgay kanatlarla oynadı. Q7 ve Babel iki kez içe kat ederek etkili olmaya çalıştı, sonuç alamadı. İkinci 45’te Cenk’in göğsüne alıp kaleye döndüğünde arkasında 5 kişiyi bulması maçın özeti gibiydi! Malatyalılar her yerdeydi. Fas’ın Dünya Kupası’na gitmesinde 4 golle önemli rol oynayan Boutaib, sakatlanana kadar sahanın en iyilerinden Necip’in üstünden kafayı vurduğunda, top çerçeveyi bulsa Kartal kaybedebilirdi. 85’te Negredo’nun direkten dönen kafası içeri girse 3 puanı da alabilirdi.

        Sorgulanması gereken ilk şey, ortaları adresi bulmasa da, tek çalışan kanadın sahibi Q7’nin, ne kadar yetenekli olursa olsun sahada gezinen Talisca’ya tercih edilip çıkarılmasıydı. Bizim bildiğimiz Güneş çocuğuna bu kadar sabretmezdi!

        Son periyot Akhisar maçının kopyası gibiydi. Negredo ve Oğuzhan’ın girişiyle organize futbol değil, kaos futboluyla gol arandı, bulunamadı. Kartal adına tek kazanç, genç stoper Fatih Aksoy’du. Beşiktaş, evinde G.Saray’ı yenebilir. Ancak şampiyonluğun Anadolu maçlarından geçtiğini bu coğrafyada herkes bilir!

        ÜRETKENSİZLİK

        33 ortanın 5’i yeri bulmuş, 150’ye karşı 530 isabetli pas, 3’e karşı 9 korner atılmış, 28’e 72 topla oynama yüzdesi yakalanmış. Karşılığında 1’er direk ve rakibin kaçırdığı çok net fırsat var.

        Diğer Yazılar