Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Günümüzde evlilik kurumunun bir parçası olmanın belli başlı kuralları var. Mesela; organizasyon firması ile anlaşmak, düğün peçetesine baş harfleri işletmek ve şarkı söyleyen grubun arya ile başlamasını şart koşmak. İyi bir evlilik için daha başka ne gerekebilir ki?

        Sonrası da işte malum, ya nasip!

        Çok afedersiniz, en önemli detayı atladım.

        Bir de balayı programı yapmak var. Mümkünse en gerçekdışı mekanda, en hayalsi kıvamda, en uzak ülkede, mütevazı bir balayı. Zamanında hepimiz yaptık, o yüzden rica ediyorum üzerinize alınmayın.

        Bu bir nevi, özeleştiri yazısı.

        Ya da, ancak üzerinden zaman geçince farkına varma yazısı da diyebiliriz.

        Bizler buradan kalkıp 4 vasıta ile Maldiv’lere giderek, zaten baştan evlilik kurumuna olan inancımızı ortaya koymuşuz.

        Hani ilerleyen günlerde, bizi öyle sıkıcı, öyle bayağı günler bekliyor ki, ancak okyanusun ortasında, mercan kayalıklarının üzerinde, ayağımızın altında kefal niyetine köpekbalıklarının cirit attığı, denizin mavisinin gözümüzü aldığı, gerçek olmayacak kadar güzel bir yer paklar.

        Nitekim buranın güzelliği bizi uzunca bir süre oyalasın ki, sonraki fenalıkları daha hafif görelim. Mantık bu mudur? Değildir diyeceksiniz, ancak bana sorarsanız balayı tercihlerinin mantığı tam da budur. Hayatın en gerçek dönemine girişte, en sanal tatil programını yapmak...

        TÜM YIL ZIPLA

        Malumunuz, önümüz yılbaşı. Büyükşehirli insanlar için bilimum özel gün tatil, bilimum tatil de seyahat etmek anlamına geliyor. Bütçeye göre, ama yakına ama uzağa, geçici bir süre için göç etmek de diyebiliriz. Yeni yıla nasıl girerseniz, bütün bir yılınız öyle geçer mantığından ötürü, kimse sabit durmak istemiyor.

        Eminim sizin de ailenizde, hiç bir yere gidemese bile, saat tam 12’de ayağa kalkıp deli debelek dans etmeye başlayan bir yakınınız vardır. İşte temenni hep aynı; yeni yılda bol bol gezelim, gülelim, eğlenelim, dans edelim.

        Tecrübelerime dayaranarak dışarıda geçirilen bilimum yılbaşı programında, uçağın rötar yapması, restoranın yoğun servise yetişememesi, otelin ısıtmasının çalışmaması sonucu, pijamalarınızı mumla arayacak kıvama geldiğinizi söyleyebilirim.

        İşte tam da bu yüzden, madem yeni yıla nasıl ve ne şekilde girersek tüm yıl öyle geçiyor, tercihimi dans etmek, şarkı söylemek, kahkaha atmaktan yana değil; huzurla, ailemle, mümkünse evimde, bütün yıl en çok ne yapmak istiyorsam, onu yapıp, saat’in 12’yi vurmasını beklemekten yana kullanmak istiyorum. Acaba yazı yazarak mı girsem, diyorum.

        Diğer Yazılar