Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray’ın kendi evinde Alanyaspor önünde alacağı galibiyet, herhalde hiç kimse için sürpriz sayılmazdı. Hele bir de maç öncesinde Malatya’dan Beşiktaş’ın puan kaybettiği haberi gelince, 3 puanlık Alanya maçı bir anda 5 puanlık maça dönüştü. Alınan bu sonuçla günün en şanslı adamı olan Tudor, çekirge misali bir kez daha zıplamış oldu...

        Attığı gol ve yaptığı asistle galibiyeti getiren Yasin’in, ısınırken sakatlanan Tolga’nın yerine ilk 11’de sahaya çıkması, oyuncu değiştirmeyi öğrenemeden teknik direktörlük lisansı almayı başaran Tudor’un en büyük talihiydi. Haftalardır yedek kulübesinde oturan Yasin’in özellikle ilk yarıda en çok koşan oyuncu olması ve bu performansı aslında beni hiç şaşırtmadı. Sadece bu önemli veri bile diğer oyuncuların, (dolayısıyla da takımın) neden 4-5 haftadır bu kadar kötü olduğunun aslında açık bir göstergesiydi. Tabii Yasin’in de iyi çalışıp, kendisini oynayacakmış gibi hazır tuttuğu gayet iyi anlaşıldı.

        Unutmadan... Cezalı olduğu için bu maçta oynayamayan Fernando’nun, Galatasaray için ne kadar kilit bir oyuncu olduğunu, artık daha iyi anlaşılmıştır. Ne Ndiaye, ne de Selçuk onun boşluğunu dolduramadı. Eğer maçın ikinci yarısında Alanyaspor’un elinde sakatlığı nedeniyle bu maçta oynayamayan Vagner Love gibi bir silahı olsaydı, Galatasaray savunmasının işi çok daha zorlaşacak ve belki de maç bu sonuçla bitmeyecekti. 5-1’lik Başakşehir hezimetinin faturası Tudor’a kesilmeyince, Tudor’un getirdiği Latovlevici’ye gözüne kestiren ve Romen oyuncuyu maç boyunca yuhalayan taraftarları da es geçmeyelim. Böyle bir günde böylesine bir destek genel anlamda çok önemliydi. Ama Latovlevici konusunda bir grup taraftar yanlış yaptı. Çünkü suç sahada oynayanda değil, onu oynatandaydı.

        Peki, ‘Bu oyun Beşiktaş derbisine yeter mi ?’ diye soracak olursanız... Bence yetmez. Zaten Tudor da bunun farkındadır. O yüzden de kafasında, önce beraberlik ve 6 puan farkı koruma düşüncesi olacaktır. Uygulayabilirse paçayı kurtarır. Ama oraya sadece beraberlik için gidilirse... İşte o zaman, Galatasaray için en büyük tehlike bu olur!

        Diğer Yazılar