Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe Doğuş, dün Ülker Salonu’nda karşısında dersini çok iyi çalışmış, bu sezonun özelinde tüm zaaflarını çok iyi analiz etmiş bir Zalgiris Kaunas buldu.

        İstanbul’a en önemli silahı Ulanovas’tan yoksun gelen Litvanya ekibinin ‘Obradovic’in veliahtı’ olarak gösterilen ünlü coachu Sarunas Jasikevicius, dersini gerçekten de çok iyi çalışmış... Saras, tüm oyun kurgusunu Kanarya’nın değişmeli savunması üzerine planlamıştı. Zalgiris, neredeyse tüm ters eşleşmeleri cezalandırıp, kısaların, çokça da Pangos’un bitiriciliğini kullandı. Aynı şekilde Toupane’ın da değişmeli savunmayı sekteye uğratan birebirleri Kanarya’nın başına dert oldu. Ya da bunun tam aksine pota altında uzunları, F.Bahçeli kısalarla baş başa kaldığında bundan azami fayda ürettiler. Ve bunu yaparken de Kanarya’nın bu sezon çoğu maçta başını ağrıtan ve kaynağı da değişmeli savunma olan ribaund zaafını ikinci şans toplarına dönüştürüp, İstanbul’dan sürpriz bir galibiyet çıkarmayı başardılar.

        Zalgiris, işi savunma kısmında da Fenerbahçe’ye ilk çeyreğin son 5 dakikalık dilimi hariç sorun yaratan taraftı. Kanarya’nın ikili oyun denemelerinin çoğunu boşa çıkardılar. Bunu yaparken de içeriye sürekli yardım getirip, dış atışları riske ettiler. Kanarya, oyunun belli bölümlerinde Zalgiris’in bu kumarını cezalandırdı. Ancak son periyotta ne zaman 2-3 boş atış kaçtı, ardından Sarı-Lacivertli takımda görmeye pek de alışık olmadığımız panik başladı. Bu bağlamda, bu sezon Kanarya’nın hücumda ‘en güvendiği el’ olan Sloukas’ın, kırılma anlarındaki çok kritik birkaç hücumda penetreyi gereksiz zorlaması dün geceki tüm olumsuzlukların tuzu biberi oldu. Dün işler kötü giderken Obradovic’in taktik anlamda ya da oyuncu bazında seçenekleri sınırlı tutması da ilginçti.

        Diğer Yazılar