Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytinyağından mucize olarak bahsedilir. Yalan değil. Yararları saymakla bitmeyen zeytinyağı hem çocukların hem de yetişkinlerin beslenmesinde mutlaka yer almalı

        AKDENİZ diyetinin en güzel tarafı hem sağlıklı hem de lezzetli besinlerden oluşması ve aslında hepimizin hayatına çok uygun olması. “Akdeniz diyetinde neler var?” diye sorarsanız, ilk sırada zeytinyağından bahsederim. Olmazsa olmazı... Akdeniz ülkelerinde kalp hastalıklarının daha az görülmesinin sebeplerinden biri zeytinyağı, diğeri de iyi sebze tüketimi. Özellikle çiğ sebzeler ve salatalar, kalbin en iyi dostu.

        MUCİZE OLDUĞU YALAN DEĞİL

        Zeytinyağından mucize olarak bahsedilir. Yalan değil. Yapabildiklerini sıraladığımızda zeytinyağının ne kadar değerli olduğunu hepimiz onaylarız. Zeytinyağı kolesterol içermez, doymamış yağ bakımından zengindir. Elzem yağ asitleri açısından da oldukça iyi değerlere sahip olan zeytinyağını yemeklerde, salatalarda, çorbalarda kullanabilirsiniz. Zeytinyağının yakışmadığı yemek yoktur, damak tadınız yatkınsa daha da rahat tüketirsiniz.

        HERKESİN HAYATINDA OLMALI

        A vitamini yönünden çok zengindir. İyi bir betakaroten ve Omega-3 kaynağıdır. Kalp sağlığı, bağışıklık sistemi, sinir sistemi ve sindirim sisteminin güçlü olmasını sağlar. İşte bu yüzden bebeklikten yaşlılığa her dönemde, gebelerden sporculara herkesin hayatında zeytinyağı olmalıdır. Çocukların her yemeklerinde olursa damakları bu tada alışır ve hayatları boyunca zeytinyağıyla birliktelikleri sürer. Böylece sağlıklı yağlarla kendilerini korumuş olurlar.

        ***********

        BESLENMEMİZDE YAĞ OLMALI MI?

        “SAĞLIKLI besleniyorum” diyebilmeniz için aldığınız toplam kalorinin yüzde 20-30’u yağlardan geliyor olmalı. Bu, bebekler ve çocuklar için de çok önemli. Yağları seçerken sağlıklı olanları mutfağımızda kullanmalıyız.

        Yağlar vücudun koruyucularıdır. Organların etrafında bir miktar yağ olması gerekir. Yağda eriyen vitaminler olarak bildiğimiz A, D, E ve K vitaminlerinin görevleri her yaş grubu için çok önemlidir.

        ***********

        BÜYÜME VE GELİŞME ÇAĞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

        YAĞLARIN içinde bulunan yağ asitleri büyüme ve gelişme çağı için büyük önem taşır. Elzem yağ asitlerinin bebeklikten itibaren alınması gerekir. Çocuklara asla yağsız beslenme tavisye edilmez. Yağ, çocuğun sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için mutlaka olmalıdır. Çocuklar için doymamış yağ oranı yüksek yağlar tercih edilmelidir. Zeytinyağı bu grupta en iyisidir. Bebeklerin yemeklerine ve çorbalarına piştikten sonra zeytinyağı eklenmelidir.

        ***********

        ZEYTİNYAĞININ BAŞLICA YARARLARI

        1. Kalbe iyi gelir.

        2. Saçlar, deri ve tırnaklar için çok değerlidir.

        3. Vitaminlerin emilimi için gereklidir.

        4. Saçlarınızın daha parlak ve güçlü olmasını sağlar.

        5. Tokluk hissi verir.

        6. Antioksidan yönünden zengindir.

        7. Bağırsaklarımızı çok sever, sindirim sistemindeki sorunları azaltır.

        8. Cildinizi korur, antiaging etkisi vardır.

        9. Sinir sistemine iyi gelir.

        10. Diğer yağlara göre en sağlıklı yağdır.

        Diğer Yazılar