Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir son dönemde büyük göç alıyor.. İnsanlar İzmir’de yaşamak için can atıyor. Sonuçta aranılan kent olduğu için yatırımcıları çekiyor.

        İstanbul’un göç verdiği en çok il unvanı da alan İzmir, nüfus olarak, yatırım olarak büyürken altyapı olarak buna ayak uyduramıyor. Neticede de kent sıkışıp kalıyor.

        Bunun son örneği Pazartesi günü yaşandı.. İzmir trafiği resmen felç oldu.

        O gün ben de isyan ettim.. Yeni taşındığımız Sarnıç’taki matbaamızdan oturduğum Karşıyaka Mavişehir’e gitmek için saat 18.00’de hareket ettik.

        Yanımda Reklam Satış Direktörümüz Nilgün Çınar.. Çevre yoluna girdik, o da ne trafik tıkalı.. Dura ilerleye git git bitmiyor. Nilgün hanımı evine bıraktığımızda saat 20.05’ti.

        Benim eve girmem 20.20’yi buldu. Yani Sarnıç-Mavişehir arası, çevre yolundan 2 saat 20 dakika sürdü. Yolda ne kaza var, ne arızalı araç ama trafik berbat.

        Yolda giderken iki arkadaşım aradı. Biri Manisa yönünden İzmir’e giriş yapmış, Bornova’da kalmış, 4 kilometrelik yolu 55 dakikada gidebildiğini aktardı. Yenişehir Gıda Çarşısı’nda olan arkadaşımsa telefonda veryansın ediyordu:

        “Burada trafik resmen kilitli. 45 dakikadır 200 metre ilerleyebildim.”

        Bu şehri yönetenler, en büyük mülki amir vali, belediye başkanı, trafik sorumluları yaşananları görmüyor mu, duymuyor mu? Eğer öyleyse buradan yazıyorum. Artık İzmir’de trafik çekilmez hale geldi.

        PROJE DÜŞMANLARI

        İzmir’e yeni yollar, köprüler, alt geçitler, üst geçitler, tüp geçitler yapmak gerek. Hem de acilen. Yoksa bu güzelim şehrimiz yaşanmaz hale gelecek. Bir sözüm de engelcilere..

        Hükümet Konak Tüneli’ni yapmaya kalktı, hemen dava.. Tüm bunlara karşın tünel bitti, kötü mü oldu. Şimdi herkes “iyi ki yapılmış” diyor.

        Belediye, Buca Uçanyol’u yaparken de zorlandı, şimdi herkes duacı..

        Başbakan Binali Yıldırım’ın “35 İzmir, 35 Proje”si arasındaki Körfez Tüpgeçidi ve Köprüsü’ne de bazıları karşı çıkıyor, şov yapıyorlar.

        Yahu hep karşı çıkıyorsunuz, o zaman vatandaşın çile çekmemesi için getirin bir öneri de görelim. Karşı çıkmak kolay, çözüm bulmak zor.

        Trafik sıkışıklığı sadece fazla yakıt harcanması sonucu ekonomiye zarar değil. İnsanın ruhu sıkılıyor, kavgalar oluyor. Bu durum toplum düzenine de zarar veriyor. Ey bu kentin yöneticileri, daha vahim durumlar yanmadan harekete geçin lütfen..

        ************

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Hedefi oImayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez.

        (MONTAİGNE)

        Diğer Yazılar