Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrupa’nın en büyüğü olan İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı kente büyük fayda sağlıyor.

        Bir zamanlar Mimar Kemalettin Caddesi’nde 10’a yakın gelinlikçinin yer aldığı İzmir, şimdi yüzlerce üretici ve satıcıyla gelinliğin üssü haline geldi.

        Büyükşehir Belediyesi, odalar ve de hükümetin verdiği destek İzmir’in gelinlikte yıldızlaşmasını sağladı.

        Hafta sonu sona eren fuarın ardından üreticilerle görüştüm.. Çoğunluk memnun. Abiye üreticisi Bedri Çıtır anlattı:

        BDR giyim olarak açtığımız stantta geçen yılın üzerinde iş bağlantısı kurduk. Avrupa’nın yanı sıra Arap ülkeleri ve hatta Uzakdoğu pazarında varız.”

        Anıl Giyim’in sahibi Mustafa Yılmaz da fuardan memnun ayrılanlar ve geçen yıla göre bağlantılarını artıranlardan. Yılmaz, “Biz çocuk abiye üzerine üretim yapıyoruz. Bu konuda iyi bir pazar yakaladık” dedi.

        Damatlıkta Avrupa’nın kuzeyine önemli ihracat bağlantıları kuran Corza’nın sahibi Coşkun Karaca ve Süleyman Karaca ise fuarın stant açmayanlara bile büyük faydası olduğunu dile getirdi. Karaca, “Mimar Kemalettin, alım heyetleriyle doldu” diye konuştu.

        NELER YAPMAK GEREK

        Bütün bu memnuniyete karşın yapacak işler var. Yerinde saymamak, sektörde dünya liderliğini ele geçirmek için daha çok pazar bulmalıyız.

        Sadece fuar zamanında tanıtım değil, çarşıya özel alım heyeti turları düzenlenmeli. Tekstil, aksesuvar sektöründe yer alan Ali Toklu, Salim Şen ve Çetin Akkaya da aynı düşünce de.. Çarşının yerli hareketliliğine, yabancıları da sokmak gerektiğini belirtiyorlar.

        Gelinlikte İzmir’in attığı adım çok güzel bir örnek. Ama bir uyarım var. Bir zamanlar İzmir, özellikle Libyalılar için mobilya üssüydü...

        Her hafta gemiler dolusu mobilya satılırdı. Ama altın yumurtlayan tavuğu kestiler. Kalitesiz ürün vererek, kazıklayarak küstürdüler. Bunu yapanlar vurkaççı firmalardı. Aman dikkat o tür kişilere bu sektörde izin vermeyin...

        ************

        Ne güzel söylemiş

        YaIan söyIememek değiI, gerçeği gizIememekmiş marifet. (Can YÜCEL)

        Diğer Yazılar