Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belki de sezon başından bu yana Beşiktaş’ın ilk kez bir deplasman maçında bu kadar baskılı oynamasına şahit olduk. Bu baskının bir işe yaramaması da ayrı bir durum. Özellikle ilk 45 dakikada sanki kendi evinde oynarmışçasına rahat, özgüvenli, kanatları özellikle Babel’in tarafını müthiş kullanan, savunmadan Tosic- Gökhan ağırlıklı çıkışlar yapan Kartal’ın bu görüntüsü güle oynaya kazanacağının habercisiydi. Ancak hiç beklenmedik gollerle Sivas ligin belki de en güçlü ekibini yenme başarısını gösterdi.

        Sivas haliyle kendi yarı alanı ve kalesini daha çok savunan bir anlayışla mücadele etti. Böyle yapması da gayet doğaldı. Samet Aybaba, eski göz ağrısının üstüne gittiği takdirde başına neler geleceğini iyi biliyordu. Hele bir de Fabri’nin zeminin azizliğine uğrayıp elinden kaçırdığı topun gol olması ile Yiğido’nun güveni iyice kendine geldi. Beşiktaş bu talihsiz gole rağmen demoralize olmayıp baskısını sürdürdü. Negredo’nun penaltısıyla eşitlik gelirken ikinci yarıdaki tablo da Beşiktaş’ın bu maçı kazanacağı yönündeydi. Ta ki çıkana kadar çalışkanlığı dikkat çeken ve her an gol yapabilecek Negredo’nun, yerini Cenk Tosun’a bırakmasıyla... Beşiktaş bitiricilik anlamında sıkıntıya düştü. Şenol Hoca belki de kalabalık Sivas savunmasını açacağını düşündüğü Tosun’u almasına rağmen Cenk’in oyundan soğuduğunu ve etkisiz kalışını izledik. Acaba Cenk ile Negredo daha mı iyi olurdu? İster istemez akıllara bu soru geldi.

        Kartal’daki istikrarsızlık sürüyor. Son iki sezona baktığımızda deplasmanlarda coşan Beşiktaş bu yıl yok. Bu da şampiyonluk yolunda işinin zor olacağını gösteriyor. Bu mağlubiyet tabii ki hiçbir şeyi bitirmedi ama sanki motivasyon yönünde eksiklikler var gibi. Siyah-Beyazlılar adına tek avantaj ligin ilk yarısının bitmiş olması. Devre arasında Şenol Hoca sıkıntıları düzeltmeye uğraşacak. Baskı ve istek vardı ama kişisel baktığımızda özellikle hücum ve orta alanda etkili isim sayısı azdı.

        Talisca’nın etkisizliği sürüyor. Atiba bildiğimiz Atiba değil. Babel ve Quaresma iyi çalıştı ama öldürücü ortaları yapamadılar. Savunmada da Pepe bildiğimiz düzeyde değildi. Orada sadece Gökhan ile Tosic’ten övgü ile bahsedebiliriz. Her atağın başlarında bu ikili vardı. Neticede dersini iyi çalışan bir Sivasspor’un yanında şanssız bir Beşiktaş vardı.

        TOSİC VE GÖKHAN

        Beşiktaş adına skor kötü ama iyi olan yanları Gökhan Gönül’ün, yerine yeni sağ bek düşünüldüğü söylentilerinin yoğunlaştığı günlerden itibaren gittikçe yükselen performansı. Buna Tosic’i de eklemeliyiz.

        UMURSAMAZ TALİSCA

        Beşiktaş bir türlü kapanan rakipleri açmakta zorlanıyor. Dün her şeyi yapmasına rağmen bir türlü kilidi kıramadı. Ayrıca Talisca’nın vurdumduymaz hali ortadaki sıkıntıyı artırdı.

        Diğer Yazılar