Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş bu sezon en rahat deplasman galibiyetini aldığı Akhisar önünde rakiplerine “Ben varken şampiyonluğu unutun” mesajını verdi. Genelde Akhisar’a karşı zorlanan hatta ilk maçta evinde bile kazanamayan Beşiktaş’ın, kendinden emin oyunu dün akşamki skoru beraberinde getirdi.

        Akhisar’ın kapasitesi belli. Bir de önemli oyuncuları Lopes ile Muğdat’ın olmamasıyla tamamen Beşiktaş’a teslim oldular. Kartal’ın maçın başında kurduğu baskı ve tempoyu yüksek tutması Okan Buruk’un takımının dengesini bozdu. Sanki Vodafone Park’ta oynarmışçasına motive, rahat ve karşı takımı bunaltan anlayış ilk 20 dakikada Akhisar’ın fişinin çekilmesine neden oldu.

        Bu kadar kaliteli bir kadronun bu sonucu alması gayet doğaldı. Akhisarsporlu oyuncular maçın tamamına yakınında Beşiktaş’ın baskısını ve kaleye topyekün gelişlerini çaresiz gözlerle izlediler. Siyah- Beyazlılar’ın; Galatasaray, Başakşehir ve Fenerbahçe’ye göre en önemli artısı gol ayaklarının tek kişiye bakmaması. Galatasaray’da Gomis, Fenerbahçe’de Soldado, Başakşehir’de Adebayor iyi olunca galibiyetler geliyor. Beşiktaş’ta ise bu tam tersi... Negredo haftalarca gol atamıyordu, dün bu şanssızlığını kırdı... Talisca suskundu ama son iki maçta takımını taşıdı. Babel de zaten maça adını yazdırdı. Bunlara savunmadan Tosic, Medel’i de eklersek Beşiktaş’ta herkesin gol atıp maçı kurtarma özelliği var. Bu da Kartal’ı rakipleri karşısında bir adım öne çıkarıyor.

        Babel’in dünkü oyunu, bu sonucun alınmasında çok önemli rol oynadı. Çok kaliteli ve Talisca’ya göre de istikrarlı. Hücumsal anlam da son dönem de yapılan en isabetli transfer. Akhisar’da Talisca dursa da Babel sorumluluk alınca ortaya bu galibiyet çıktı.

        Başakşehir’de sıfır oyunla haklı bir mağlubiyet alan Beşiktaş, yeni bir seriye başladı. Üst üste 3. galibiyet, takımın kendine olan güvenini doruk noktasına çıkaracak.

        Şenol Hoca Göztepe önündeki kadroyu Atiba hariç bozmadı. Geçen haftanın en iyisi Medel artık savunmanın önünde oynayacak. Yanında da Atiba çok iyidi. Ben bu saatten sonra hocanın bu ekibi zorunluluk olmadıkça bozacağını sanmıyorum.

        Galatasaray derbisine az kaldı. Hedeflenildiği gibi kritik maça kadar Beşiktaş kayıp yaşamayacak gibi gözüküyor. Derbi de zaten şampiyonluk için bize ipucunu verecek. Gecenin güzelliklerine Akhisar taraftarının, mağlubiyete rağmen İzmir Marşı’nı söyleyen Beşiktaş taraftarına eşlik etmelerini ekleyebiliriz.

        Babel’in dünkü oyunu, bu sonucun alınmasında çok önemli rol oynadı.

        OYUN DİSİPLİNİ

        Beşiktaş takım halinde oyuna çok disiplinli ve baskılı başlayınca bu skor oluştu. Sanki içeride oynuyor

        gibiydiler. Ayrıca Fabri, Medel ve Babel’i maçın kazananlarına yazabiliriz.

        TALİSCA

        Beşiktaş adına olumsuz bir şey yoktu. Talisca tutuktu ve isteneni veremedi. Bir de bu mağlubiyetten sonra Akhisar’ı kolay günler beklemiyor.

        Diğer Yazılar