Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şenol Hoca çıkardığı kadro ile zaten Bayern’i değil de Başakşehir’i düşündüğünü göstermişti. Kolay değildi tabii. İlk maçta alınan sonuçtan sonra turun mucizenin de öte oluşu ister istemez Güneş’i bu karara itmişti. Aslında çıkan 11 de tamamen ofansif ve kazanmaya yönelikti. İleride Love tek gözüküyordu ama Mustafa ve Lens, hatta Quaresma’yı da gol ararken gördük. Yani üçlü, hatta dörtlü bir gol hattı oluşmuştu. Bayern ise hemen hemen ideal kadrosu ile çıkıp Alman disiplinini yine gösterdi. İlk baştan itibaren Münih tehlikeli ataklarla Tolga’nın koruduğu kaleyi yokladı. Özellikle Caner’in bölgesinden Müller’in bindirmeleri ve ortalarıyla üstünlük kurdular. Beşiktaş baskıdan sonra oyunu dengelese de bu kez erken gelen Bayern golü oyunu bizim adımıza soğuttu. Alcantara’nın Gökhan’ın bir anlık hatasıyla boş kalıp vurduğu gole rağmen Beşiktaş, mücadeleyi bırakmadı. Ancak alanını inanılmaz kapatan, disiplinli Bayern savunması gelişen cılız ataklara geçit vermedi.

        Kalabalık olan hücum hattımız, Almanlar’ın bu katı anlayışında sıkışıp kaldı. Özellikle Love çoğu kez kaybolup gitti. Ortada varlık gösterilemeyince Almanlar buradan Vidal’ın komutasında ‘al gülüm ver gülüm’ yaptılar. Ribery de Gökhan Gönül’ün kanadında müthiş işler yaptı.

        Bayern hakikaten makine gibi bir takım. Bir kere iş ahlakı ve disiplini üst düzeyde. Sanki ilk maçta fark atmamış gibi oynadılar. Futbolda Almanlar’ın işlerine nasıl ciddi baktıklarının en önemli temsilini verdiler dün gece. Başka bir ülke takımı olsa belki de skorun üzerine yatar mücadele etmezdi. İşte aramızdaki fark da bu. Yoksa Beşiktaş kötü takım mı? Tabii ki hayır. Ama hem kalite hem mentalite farkı ciddi boyutta. Bu takım bazında değil ülke futbolunun ana sorunu. Nasıl her zaman Beşiktaş’ın Süper Lig’in en kaliteli en keyif veren oyununu oynayan ekibi diyorsak, burada da kadro farkı ortaya çıktı. Beşiktaş bu sezon tüm Türkiye’ye heyecan ve mutluluk yaşattı. Buraya kadarmış. Bu çocuklara kimsenin kızmaya hakkı yok. Yaşattıkları her şey için teşekkürler!Bu arada unutmayalım; Love’un golünden sonra son yarım saat her şeyini veren bir Beşiktaş vardı. Bu mücadele de takdire şahandı. Şimdi artık kafalar rahatladı, tamamen lige konsantre bir Beşiktaş izleyeceğiz.

        TOLGA TERCİHİ

        Şenol Güneş’in özellikle kalede Tolga ile başlayıp Devler Ligi’ne veda edişi güzeldi. Sürekli Fabri’nin arkasında kalan Tolga’yı da onore etmiş oldu.

        MÜTHİŞ BASKI

        Bu maçta öyle olumsuz yazacak bir şey yoktu. Özellikle Love’un golünden sonra Beşiktaş’ın beraberlik için müthiş baskı kurması olumsuz olan her şeyi alıp götürdü.

        Diğer Yazılar