Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Açıkçası kupa derbisindeki oyun ve sonucu çok umursamıyorum. Beşiktaş veya Fenerbahçe kazanmış beni ilgilendirmiyor. Önemli olan bu gerginliğin nereye kadar süreceği... Dün akşam da hiç istenmeyen olaylar yaşandı. Fenerbahçe ligdeki hezimeti unutturmak için gelmişti. Doğal olarak Beşiktaş’ı germek isteyeceklerdi öyle de yaptılar. Özellikle Soldado’nun Pepe ile birçok kez didişmesi, Volkan’ın kendi kalesinden çıkıp taraftarına gelip abartı sevinci, hakemin üzerine oynamalar... Bunlar tribünleri hepten gerdi. Tabii ki tek suç Fenerbahçe’de miydi? Karşı taraf da rakiplerinin tuzağına düşüp ekmeğine yağ sürdü. Beşiktaş kulübesi sürekli 4. hakemle uğraştı. Onlara Fenerbahçeliler de karşılık verdi. Ortaya güzellik değil çirkinlikler çıktı.

        Fenerbahçe’de Aykut Kocaman’ın açıklamaları, başkan Fikret Orman’ın ona yanıt vermesi durumu bu hale getirdi. Hakikaten yazık! Futbolun şovunu konuşacağımız yerde kavga ve gürültüyü yazıyoruz, sonra futbolun marka değerinden bahsediyoruz. Olmayan bir şeyin markası mı olur? Şimdi herkes hocayı maça Quaresma ile başlamadığı için suçlayabilir. Quaresma baştan oynasa bile ben bu kez çok fazla şeyi değiştireceğini sanmıyordum. Çünkü Q7 o doksan dakikaya ayrı hazırlanmıştı besbelli. Zaten tek başına da derbiyi Fenerbahçe’den aldı kopardı. Ancak oyuna girdikten sonraki kırmızısı takımına karşı bir saygısızlıktı. Şimdi en kritik virajda yok. Portekizli oyuna girmeden de aşırı sinirliydi bu hareketlerinden belliydi. Şenol Hoca bunu görseydi belki de onu almazdı.

        Beşiktaş geçen pazarki zaferin sanki sarhoşluğunun etkisindeydi. Yine de kötü oynamadılar, hatta ilk yarı golün dışında Lens ve Talisca ile yakalanan gol olsa farklı bir tablo ortaya çıkardı.

        Aykut Kocaman bu kez rakibini daha iyi analiz etmişti. Bu kez daha bilinçli ataklar yaptılar. Özellikle Tosic’in bulunduğu kanattan Atıf ve Alper ile tehlikeli bindirmelerle geldiler. Zaten goller de buradan geldi. Tosic ve Caner sürekli bu bölgeden pozisyona giren Fenerbahçe ataklarını kesmede başarılı olamadılar.

        İkinci yarıya Şenol Güneş “Kupada da olmak istiyorum” dercesine Quaresma ile Babel’i aynı anda sokarak düzeni eski rayına oturttu. Kartal tıpkı ligde olduğu gibi ikinci 45’e baskılı ve iştahlı girdi. Ancak Quaresma’nın kırmızısı planları altüst etse de Volkan’ın atılması dengeleri sağladı ve baskı arttı. Talisca’nın beraberliği sağlaması heyecanı geri getirdi. Sonuç olarak Fenerbahçe, Kadıköy’deki rövanşa avantajlı skorla çıkıyor.

        MAÇIN KAZANANI

        Kazanan skorda da yok görüntüde de. Saha içi saha dışı olanları görünce zaten kimi kazandı diyeceğiz ki. Sadece Fenerbahçe avantajlı skorla döndü diyebiliriz o kadar...

        Diğer Yazılar