Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş, kendisinin yapması gereken baskılı maça başlama alışkanlığını dün F.Bahçe karşısında gerçekleştiremedi. Oyunu rakibe teslim eden Siyah-Beyazlılar, tartışmalı bir golle geriye düştü. Bu golden sonra da beklentimiz, Beşiktaş’ın gole reaksiyon gösterip rakibini kalesine mahkum etmesiydi ama bunu yapamadılar.

        İlk yarı boyunca sahada ne yaptığını bilmeyen bir takım vardı. Quaresma’nın şahane topu dışında pozisyona bile giremediler. Saha içinde de düzen olarak gariplikler vardı. Babel bir türlü sol kanadı kullanamayınca Güneş, Tosic’i sol beke, Adriano’yu da onun önüne çekti. Babel ise Love’un arkasına yerleşti. Bu da Beşiktaş’ın sıkıntısına bu anlarda çare olamadı.

        Oğuzhan’ın son anda kadrodan çıkmasından sonra orta sahada bütün yük Tolgay’a kalırken, buradan top çıkarmada sorunlar yaşandı. Özellikle dikkat çeken bir diğer görüntü Beşiktaş’ın kendi alanından çıkarken sürekli top kaybı yapmasıydı. İlk yarıdaki Beşiktaş’tan hiç kimse memnun değildi.

        Şampiyonluk yolunda mutlak kazanmak isteyen Beşiktaş oyunun ikinci bölümüne adeta şahlanarak girdi. Vida’nın geriden gelip attığı kafa golüyle tribünleri de canlandıran Kartal, ilk yarının tersine F.Bahçe üzerinde müthiş bir şekilde baskı kurdu. Şenol Güneş oyunu koparmak istediğini Vida-Negredo hamlesiyle gösterdi. Negredo girince sahadaki düzen de eskiye döndü. Beşiktaş’ın kazanma isteği üst seviyeye çıkınca, F.Bahçe sistemli savunma kozuyla baskıyı kırmaya çalıştı. Ancak Quaresma’yı hesaba katmadı. Portekizli tek başına beraberliğe razı F.Bahçe’yi dağıttı. Beşiktaş bu sonuçtan sonra yarışta yine en iddialı ekip olduğunu gösterirken, sürprize izin vermedi. Q7 kuşkusuz bu maçın kahramanı ama Şenol Güneş’i de unutmamak lazım. Yaptığı kritik hamlelerle galibiyeti getiren isimdi. Medel de çıkardığı golle maçı değiştirdi.

        Diğer Yazılar