Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Siyaset kulislerinde şöyle bir iddia dolaşıyor; muhalefet yeni Anayasa önerisine kısmi bir destek vererek referandum için gerekli 360 sayısının toplanmasını sağlayacak ve Erdoğan’ın sandıkta yenilmesinin önünü açacak.

        Böylece halkın hükümete desteğinin azaldığını ispatlayarak erken seçim kararı alınmasını sağlayacak.

        İyi de muhalefetin Meclis’te kısmen de olsa onay verdiği Anayasa teklifine muhalif seçmen neden hepten "Hayır" desin ki?

        Meydanlarda “Biz ‘Evet’ dedik ama siz ‘Hayır’ deyin” diye kampanya mı yapacaklar?

        Bugüne kadar pek çok saçma siyaset kulisi duydum ancak bu tutarsızlıkta birinciliği göğüsler!

        Boğaziçi'nde 2 yeni fakülte meselesi

        Boğaziçi'nde 2 yeni fakülte meselesi
        0:00 / 0:00

        Boğaziçi Üniversitesi’nde 2 yeni fakültenin kurulması için Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlanınca akademik çevrelerde yapılan ilk yorumlar şunlar oldu:

        “Melih Bulu, koskoca üniversite kadrosundan bir kişiyi bile yardımcısı olmaya ikna edemedi. Kurulacak 2 fakülte ile üniversite yönetimi kontrol altına alınacak.”

        “AK Parti kendi görüşünden akademisyenlerin Boğaziçi’nde kadrolaşması için fakülte açıyor.”

        “Liyakat değil sadakate göre hoca seçecekler, eğitim kalitesi düşecek.”

        “CV’leri şimdiden toplamaya başlıyorlar, YÖK’ün açacağı kadrolar formalite icabı olacak.”

        Melih Bulu, bunca itiraza rağmen koltuğunda kalmakta ısrar ediyor ve Boğaziçi için iyilik yapmak istiyorsa acilen bu 2 fakültenin bu amaçlarla açılmadığını, Boğaziçi Üniversitesi'nin akademisyen alım standartlarında uyguladığı üstün başarı kriterinin bu fakültelerde de uygulanacağını açıklamalı. Fakültelerin kuruluşunda Boğaziçi’nin tüm bileşenleri aktif olarak rol almalı.

        Aksi halde değil ilk 100, Boğaziçi’ni ilk 1000’e bile sokamaz.

        Karantinada yurt işkencesi ne zaman bitecek?

        Karantinada yurt işkencesi ne zaman bitecek?
        0:00 / 0:00

        Geçen gün Türkiye’nin önemli iş insanlarından biriyle sohbet ediyorduk. İngiltere’de rehin kaldığını söyledi. “Hayırdır, neden dönmüyorsunuz?” diye sordum. “Gelirsem KYK yurtlarında 10 gün karantinaya alacaklar. Bu yaştan sonra kaldıramam” dedi ve diğer ülkelerin uygulamalarını anlattı.

        Mutasyonlu virüs nedeniyle pek çok ülke İngiltere’den dönüşlerde karantina uyguluyor. Bunun için belli otelleri adres gösteriyorlar. Bütçenize göre seçtiğiniz bir otelde rahatça konaklıyorsunuz.

        Bizdeyse imkânı olsun olmasın, yaşına, kronik hastalığına vesaire bakılmaksızın direkt KYK yurtlarında kalma zorunluluğu var.

        Evde karantina kuralını ihlal edenlerin yurtlara yerleştirilmesini anlıyorum ama zorunlu yurt uygulaması hiç anlamlı değil. Ev karantinasına güvenmiyorsanız dijital bileklik ile sorunu rahatça çözebilirsiniz. Ya da en azından belli otelleri adres göstererek yurtlara alternatif sunabilirsiniz.

        Duyduğuma göre bu konuda ilgili bakanlıklara da çok sayıda şikâyet gidiyormuş. Yakında makul bir düzenleme yapılır umarım.

        Diğer Yazılar