Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman çılgın bir proje önerisinde bulunmuş.

        “Nasıl ki askıda fatura, askıda ekmek gibi yardımlar yaptıysak şimdi de 'askıda aşı'yı da CHP'li belediyeler olarak devreye sokmamız gerekir” demiş.

        Size bir şey söyleyeyim mi, Sağlık Bakanı’nın aşı tedarikinde sıkıntıdan bahsettiği, vatandaşların “Benim sıram ne zaman gelecek?” diye beklediği bir atmosferde eğer ki CHP’li belediyeler yurt dışındaki ilaç firmalarını bir şekilde ikna edip, Türkiye’deki tüm bürokratik engelleri aşıp aşı getirmeyi başarabilirse, üstüne bir de aşılamaya yoksul kesimden başlarsa halkın gözünde kahraman olur.

        Vefa Salman önerisinde ciddi miydi bilemiyorum ama muhalefetin yerinde olsam hemen kolları sıvar, iktidarı eleştirmekle yetinmez, bir an önce aşı bulup getirmenin yollarını arardım.

        Neyse ki o iddia doğru değilmiş

        Neyse ki o iddia doğru değilmiş
        0:00 / 0:00

        Covid 19 salgınında dünyanın yeni kâbusu Hindistan varyantı… Hindistan’da büyük bir insanlık dramı yaşanırken, diğer ülkeler de bu varyantın ülkelerine girişini engellemek için Hindistan'dan gelenlere karantina uyguluyor.

        Prof. Dr. Bengi Başer, dün sosyal medyada vahim bir iddia attı ortaya.

        “Bir arkadaşım BBC’de izlemiş. Pakistan ve Hindistan’dan ülkelerine dönmek isteyen İngiliz vatandaşları, indiklerinde 10 gün süreyle, kendi ceplerinden pahalı otellerde karantinada kalmak yerine, önce Türkiye’de 10 gün ucuz tatil yapıp sonra gidiyorlarmış. İşte size yeni varyant” diye bir tweet attı.

        Eğer bu iddia doğruysa yani biz Hindistan’dan gelenleri sadece PCR testi yapıp içeri alıyorsak, hastalığı orada yeni kapmış kişiler Türkiye’de yeni varyantı hızla yayabilirdi.

        "Böyle bir durum var mı?" diye Sağlık Bakanlığı’na sordum.

        Neyse ki o iddia doğru değilmiş. Güney Afrika, Brezilya ve Hindistan’dan gelenlere 14 gün karantina uyguluyormuşuz.

        Güney Afrika ve Brezilya’dan gelenlerin 10'uncu günde PCR testi negatif çıkarsa karantina sonlandırılabiliyormuş. Ama Hindistan’dan gelenlere kesin olarak 14 gün kuralı uygulanıyormuş.

        “Pakistan varyantı diye bir şey olmadığı için oradan gelenlere karantina değil sadece PCR testi uygulanıyor” yanıtını da aldım.

        Önlemleri gevşetmeyin

        Önlemleri gevşetmeyin
        0:00 / 0:00

        Salgının yoğunlaştığı 3 ülkeden gelenlere 14 gün karantina uygulanması iyi güzel ama dün yeni bir kararla 15 Mayıs’tan itibaren kimi ülkelerden gelenlerden PCR testi istenmeyeceği açıklandı.

        Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna ve Estonya’dan gelen kişiler Türkiye’ye test falan yaptırmadan girebilecekmiş.

        Tamam bu sayılan ülkelerde vakalar azaldı, kimilerinde maske bile takılmıyor ancak risk taşımadıklarını nasıl garanti edeceksiniz?

        15 Mayıs’tan sonra vakaları düşürmeyi başarabilsek bile dışarıdan gelenlerle tekrar yükselmesi ihtimali hiç mi yok?

        Halkımız büyük bir özveri gösteriyorken, en basit bir PCR testini dahi kaldırıp “Turiste serbest, kendi vatandaşımıza yasak” isyanına neden olmanın ne âlemi var?

        PCR testi artık çok yaygın ve kolay. Hadi o olmadı en azından hızlı test kiti uygulayın gelenlere.

        Diğer Yazılar