Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir taraftan "Türk futbolu ve futbolcusuna haksızlık" diye yabancı sınırlaması getireceksin, diğer taraftan başta Almanya olmak üzere elalemin yetiştirdiği Türk asıllı oyuncuları millileştireceksin, yetmedi Türk takımlarında yerli statüsünde oynatacaksın... Yerli oyuncuları düşünüyorsan, önce bu çelişkiden kurtulman lazım. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Almanya da yabancı sınırı yok. Üstelik milli takımının yarısı Khedira, Mesut, Podolski gibi Alman olmayanlardan oluşuyor. Bunun son örneği de Terim'in Newcastle'ın altyapısında oynayan Daniel Tan Barlaser'i 17 Yaş Milli Takımı'na aldırması.

        Sınır koyarsan sınır aşılır

        G.Saray'ın bu sezon sakatlığından ötürü oynatamayacağı Bruma'yı G.Antep'e kiralaması yanlış değil. Sen her şeyi kendine göre uyarlamaya çalışırsın, karşı taraf açığını bulur ve kullanır. Geçmişte anlı şanlı Fransız oyuncu Didier Six, Dündar Siz'e çevrilip oynatılmadı mı!

        Sınırlama

        Sınırlama önce antrenörlerden başlamalı. 10 yılda 13 takım değiştiren hoca olur mu? Bir antrenör 3 yılda birden fazla takım çalıştıramaz diyelim, bakalım ne oluyor. Guy Roux’un Auxerre’i tam 44, Ferguson’un, Manchester’ı tam 26 yıl aralıksız çalıştırdığı unutulmamalı.

        Türkiye Roux'unu, Ferguson'unu bulur mu?

        Zor gözüküyor. Buna en yakın aday Terim'di, o bile 1996 yılında başladığı kariyerine, 3 kez G.Saray, üç kez milli takım, iki yarım sezonluk Fiorentina ve Milan sığdırdı.

        Amrabat ve Riera

        İkisi de G.Saray'a göre oyuncular değildi. Zaten yıllardır devam eden kanat problemi bu oyuncuların yetersizliğinden kaynaklanıyordu. Riera'nın gelişi, kalışı ve gidişi pahalıya patladı.

        41 milyon dolarlık adam: Arda

        Kendi kendimize soralım: Arda, G.Saray’da kalsa futbol anlamında bu gelişmeyi gösterebilecek miydi? Parasal değeri bu kadar artacak mıydı? İkisine de ‘evet’ demek isterdim ama maalesef hayır. Çünkü Arda’yı Madrid’de yönetiyorlar. İstanbul’da Arda herkesi yönetiyor! Hatırlayın Arda’nın hocası Simone ile ilk sezon yaşadıklarını. Takıma girmekte zorlanıyordu. Simone söyledi, Arda dinledi ve bugün 41 milyon Euro bonservis fiyatı ile alıcıları var.

        Diğer Yazılar