Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şöyle bir manzara hayal edin: ABD Başkanı Obama, Kentucky eyaletinde bir otomobil fabrikasını açıyor... Elinde makas, gülümseyerek objektiflere bakıp önce poz veriyor, ardından kurdeleyi kesiyor... Çevresinde müthiş bir kalabalık... Obama, icraatlarını anlatıyor, eyaletin çeşitli şehirlerinden gelen partililer, bakanlıklara bağlı bürokratlar, okul müdürleri filan elleri patlayıncaya kadar alkışlıyor.

        Tuhaf geldi değil mi?

        Bana da tuhaf geliyor. Ama Türkiye'de olunca nedense kimse dert etmiyor.

        ****

        Geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan, Aydın'da aralarında İkizdere Barajı gibi bazı yatırımların bulunduğu 20'ye yakın tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

        Törene, çevre il ve ilçelerden gelen AK Partililer, 'Başbakan acaba ne söyleyecek" diye merak eden vatandaşlar, tüm kamu kurumlarının il yöneticileri ve çok sayıda okul müdürü katıldı.

        Okul müdürleri de katılmıştı çünkü Başbakan'ın ziyaretinden iki gün önce Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü bir yazı gönderip, tüm müdür ve müdür yardımcılarının törene gitmelerini istemişti. Hatta bunun için araç temin etmiş, üstüne de SBS yerleştirmelerinin ilk gününde toplantıya katılan yöneticilerin görevli izinli sayılacaklarını duyurmuştu. Okul müdürleri de resmi yazıya uyarak tören alanındaki yerlerini almıştı.

        Olay basında yer alınca konuyla ilgili inceleme başlatan Aydın Valiliği, (her ne kadar Başbakan yalnızca siyaset konuşsa da) etkinliğin "miting" değil "toplu açılış" olduğunu, yazının da bilgilendirme amaçlı gönderildiğini açıkladı.

        Hal böyle olunca, kovuşturmaya da gerek görülmedi.

        "Toplu açılış" tanımı, bütün sorunu çözmüştü.

        ****

        Yeniden Obama'yı düşünüyorum. Elinde makas, objektiflere gülümsüyor...

        Çevresinde bir sürü okul müdürü....

        Tuhaf, çok tuhaf geliyor...

        Diğer Yazılar