Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrupa maçları öncesi kendi ligimizde rotasyonu görmüştük de Süper Lig için hem de Şampiyonlar Ligi’nde rotasyonla tanıştık dün gece! Şenol hocanın birçok as oyuncusunu İstanbul’da bırakmasını, Beşiktaş’ın sahaya çıkan 11’ini yadırgamadım ama yedek kulübesini görünce de şaşırmadım değil doğrusu. Ersin Destanoğlu, Fatih Aksoy, Orkan Çınar, Alpay Çelebi, Beşiktaş 18’inde... “Hoca takımına çok mu güveniyor? Başarının zevkini sürmek istedi de rotasyonu abarttı mı?” diye düşünmeden edemedim.

        Rotasyon hepimizin gündemiydi de bir yandan da Şenol hocanın “Beşiktaş 11’i her zaman kazanmak için sahaya çıkar” sözü aklıma geldi. Maç başladığında da gördük ki rotasyonlu kadrosuyla Leipzig deplasmanında da galibiyeti düşünüyordu. Bir iki Negredo yoklamasının ardından kaçan Leipzig golü sonrası hemen penaltıyla golü bulan Beşiktaş’ı gördük.

        Beşiktaş maçı istiyordu da Leipzig istemiyor muydu? Az da zorlamadılar. Keita ile Werner, Bruma ve Augustin ile sağdan indiler, soldan indiler. Mitrovic’e güvenip mi Beşiktaş’ın bu kadar üzerine geldiler bilemem ama defans arkasına da o kadar çok top attıklar ki... Direğe de takıldılar, ofsayta da... Allah’ı var hakem Kassai çok temiz maç yönetti.

        Beşiktaş’ın eleştireceğimiz yönü yok mu, var. O da bu kadar çok pozisyon vermesi. Tolga bir ara tutukluk yapsa da öyle kurtarışlar yaptı ki... Öyle bir maç oldu ki, Beşiktaş ilk yarıda 3’ü de bulurdu, 3-3 de bitebilirdi.

        Sonrasında ikinci yarı... Kalesinde yine devleşen Tolga... Sadece 45-60 arası 3 net kurtarış. Maçın genelinde bu sayı 8-9... Tüm kozlarını oynayan bir Leipzig...

        Bu maç nasıl 1-0 bitecek diyordum ki, Mitrovic yine yaptı yapacağını! Ama Beşiktaş istiyordu bir kere... Rakibin oynamasına izin verdiler ama istedikleri anda da fişi çekebileceklerini gösterdiler. Sonuç da ortada, Beşiktaş’ın yazdığı tarih de... Rekorlarla gelen 2. tur. Bundan sonra ne zaman bir takımımıza nasip olur, kimbilir. Beşiktaş’ı alkışlıyoruz, artık ikinci turdaki rakibi bekliyoruz. Ve inanıyoruz ki ismi ne kadar büyük olursa olsun Beşiktaş kimse için kolay lokma olmayacak.

        KASSAİ VE YARDIMCILARI

        Maçın bir yıldızı Tolga Zengin ise diğeri de hakem Kassai ve yardımcılarıydı. Bizler böyle bir arenada hakkımızı yedirmeyen hakemlere alışık değiliz ne de olsa!..

        Diğer Yazılar