Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Real Sociedad'ın Çinli bir şirketle yaşadığı sorunlar...

        İspanya’da El Classico bile artık gündüz saat 13.00’te oynanır oldu. Burada tek amaç Çin’deki futbolseverlerin de izleyebilmesi.

        Real Sociedad da Çin’e açılan kulüplerden. Bu pazara büyük önem veriyor İspanyollar. Bugünlerde Beşiktaş’ın ilgi duyduğu gibi. Başakşehir’in Çinliler’e satılmasının gündemde olması, Galatasaray’ın yaz kampını Çin’de yapma projesi gibi.

        Ama adımları dikkatli atmak lazım. Real Sociedad 2014 yılında Çin’den Qbao isimli telekominikasyon şirketi ile sponsorluk anlaşması imzalamış. Bu şirketin Çin’de Nan jing qianbao isimli bir de kulübü var.

        Anlaşmanın ardından Sociedad kulübü kampların bir bölümünü Çin’de yapmaya başlamış. Qianbao takımının genç oyuncularına da Sociedad tesislerinde çalışma imkanı sunulmuş.

        Anlaşmanın imzalanmasından bir yıl sonra da İspanyol takımları Çin’de organizasyonlara katılmaya başlamışlar.

        BARCELONA MAÇINA REKLAMSIZ ÇIKTILAR

        San Sebastian seyahatimizde biz gazetecilere de Sociedad forması hediye edildi. Dikkatimi ilk çeken göğüs reklamı oldu.

        Çince yazıyordu ve Qbao şirketinin reklamını içeriyordu. Stat zaten bu formalarla süslü. Sezon başından bu yana giyiyorlarmış ancak son iki maçtır bu formaları kullanmıyorlar.

        Sociedad, Barcelona maçına da reklamsız formayla çıktı. Nedenini merak edip, sordum. Meğer Çinli şirketin adı dolandırıcılığa karışmış. Şirketin başkanı tutuklanmış.

        Göğüs reklamı karşılığı olarak Sociedad’ın aldığı ücret yıllık 1.5 milyon Euro. Çinli şirket statları Anoeta’ya da sponsor olmak istiyordu ve önümüzdeki yıl pazarlık masasına oturulacaktı.

        Şimdi tüm planlar iptal oldu, haliyle de Real Sociedad anlaşmayı iptal etmek istiyor.

        NİHAT'LI YILLAR

        Real Sociedad-Barcelona maçı için geçen hafta sonunu İspanya’da geçirdiğimi yazmıştım. Hoş bir deneyim oldu. Bu organizasyona La Liga ve bu ligin Türkiye’deki yayıncısı BeIN SPORTS adına Digiturk’ün davetlisi olarak katıldık.

        La Liga Santander organizasyonu üç yıldır sürdürüyor. 90 uluslararası kuruluştan gazeteciler ve yayıncılar dönem dönem bu deneyimi yaşıyorlar.

        20 takımlı La Liga’da maçlar tam 182 ülkede televizyondan yayınlanıyor. Tribünde maç izleyen seyirci sayısı 14 milyonun üzerinde ve giderek artıyor.

        40 milyondan fazla da sosyal medya takipçisi var LaLiga’nın. Göz kamaştırıcı ve duygu dolu diye özetliyorlar La Liga’yı.

        Oyunun kalitesini artırmak, taraftarlara en iyi ürünü sunabilmek adına her türlü imkanı kullanıyorlar.

        UNUTULMAZ MENAJER TOSHACK

        Üç günlük San Sebastian seyahatimizde bize La Liga görevlilerinin yanısıra Real Sociedad yetkilileri ev sahipliği yaptı.

        Sociedad takımı ile aynı otelde konakladık, statları Anoeta’yı gezdik. Sociedad’ın başında çıktığı 349 maçın 136’sını kazanan John Benjamin Toshack hala en ünlü menajerleri. Nihat Kahveci’li kadronun fotoğrafları duvarları süslüyor.

        ANOETA'DA KARTAL PENÇESİ

        Real Sociedad’ın stadı Anoeta’nın soyunma odasında asılı duran pençelerini açmış bir kartal var. Oyuncular her maça çıkarken bu kartalın önünden geçiyorlar. Altında da “No Hay Equipo Bueno Sın Garra” yazıyor. “Cesaret olmadan iyi olunmaz” diye tercüme ettiler.

        VIP’TE GALATASARAY ANILARI

        Sociedad’ın müzesinde Galatasaray’dan da anılar var. Aslan figürlü bir plaket. VIP salonunda ise kocaman tek bir resim bulunuyor. O da 2003-2004 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile oynadıkları maça ait bir fotoğraf.

        Diğer Yazılar