Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray Liv Hospital’da yaşanan ekonomik kriz sonucu, 5 aydır parasını alamayan; Pınar Karşıyaka altyapısından yetişen Furkan Aldemir sözleşmesini tek taraflı fesh ederek, NBA yolunu tuttu. Böylelikle Pınar Karşıyaka ve İzmir de NBA’e oyuncu verme mutluluğuna erişti...

        Furkan’a Amerika’daki basketbol hayatında başarılar dileriz. NBA gibi dünya yıldızlarını barındıran ve dünyanın basketboldaki gözü, kulağı olan ligden isterseniz bizim liglerimize dönelim...

        SADECE GS DEĞİL

        “Ekonomik kriz” sadece Galatasaray Liv Hospital’da mı var? Kesinlikle hayır!. Bugün şirket kulüplerinin dışındakilerde sık sık yaşanan, özellikle de alt liglere inildikçe daha sık görülen ekonomik krizin önüne nasıl geçilecek? Buna kesinlikle neşter vuracak ve reçete yazacak olan Türkiye Basketbol Federasyonu’dur!..

        Liglerde nasıl yabancı kontenjanlarını, cezaları, katılım bedellerini ve buna benzer tüm kararları alan ve bağlayıcı hale getiren TBF; mali disiplini de kurmak ve bunu önümüzdeki yıl yürürlüğe koymak zorundadır.

        Aksi halde menajerlerin esiri olan kulüpler, yine ödeyemeyeceği yüksek meblağlar ile oyuncuları alacak, sonra da haciz işlemleriyle karşı karşıya kalacaklardır.

        Bugün yerli ve yabancı oyunculardan haciz gitmeyen veya borcu olmayan kaç kulüp var acaba?..

        İzmir DSİ atakta...

        Bugün size İzmir basketbol alt yapısında yıllardır yetiştirici kulüp özelliğini kaybetmeyerek İzmir ve Türk basketboluna yüzlerce oyuncu hediye eden İzmir DSİ’den bahsetmek istiyorum.

        Mustafa Gökçe’nin kulüp başkanlığını yürüttüğü DSİ’de, 2. Başkan Mustafa Karakoç, Genel sekreter İlhan Müftüoğlu, tesis sorumlusu Murat Tabak, diğer sporlara olduğu gibi, özellikle de basketbola hizmet veriyorlar ve katkıları da oldukça fazla.

        Ülkemizde her geçen yıl ivme kaybeden kadın basketboluna altyapıdan el atan kulüp, Karşıyaka altyapısında yetişip 2 sene A takımda oynadıktan sonra İzmir’in 2. Lig ve 3. Lig ekiplerinde ter döken; aynı zamanda da Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu basketbol antrenörlüğü bölümü bitirdikten sonra tüm bilgi birikimin yeni basketbolcular yetiştirmek için adayan Nuri Üze’yi takım ve spor okullarının başına getirdi.

        Yaptığı akıllı hamleler ile de DSİ Spor yönetimi gerek takım sporları, gerekse spor okullarında adeta İzmir’in en çok dikkat çeken takımları arasında hızla yerini aldı.

        Özellikle bayan basketbolunda İzmir’in en rekabetçi takımlarını oluşturan DSİ, sporcularının basketbol eğitimleri dışında eğitim ve öğretim hayatını her şeyin önünde tutarak zeki, ahlaklı ve bir o kadar da çalışkan sporcular yetiştirmek için ellerinden gelen tüm çabayı sarf etmeye devam ediyor.

        Altyapıyı revize ederek İzmir’de başarılı sonuçlar alarak Türkiye şampiyonasına katılıp İzmir’i en iyi şekilde temsil ederek destek verenlerin emeklerini karşılıksız bırakmamak için ellerinden gelen tüm mücadeleyi saha yansıtmaya çalışan bir ekip var karşımızda...

        Nuri Üze’yi iyi tanırım. Birlikte Altınordu’da çalışma şansını da buldum. Son derece efendi ve o kadar da çalışkan ve bilgili olan Nuri’nin İzmir basketboluna büyük katkı sağlayacağından kuşkum yok. Böyle bir atılım yaparak altyapıya önem veren DSİ yönetimini de kutlarım...

        Diğer Yazılar