Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ayakkabıcılar Sitesi'nden Kemalpaşa Caddesi'ne bağlantı sağlayacak ana arterin açılışında İZBAN projesi için AK Parti kanadına sert eleştirilerde bulundu; Atatürk'ün devleştirdiği demiryolu hattının arazi değerlerinin sanki hükümet tarafından yatırım yapılmış gibi gösterildiğini belirtti

        İzmir Büyükşehir Belediyesi, Işıkkent'teki Ayakkabıcılar Sitesi'nden Kemalpaşa Caddesi'ne direkt bağlantı sağlayacak olan 6 şeritli 1450 metrelik ana arteri dün törenle hizmete açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılışta konuştu; hükümet-belediye işbirliğiyle hayata geçirilen İZBAN yatırımının AK Parti tarafından çarpıtıldığını ifade etti. İngilizler ve Fransızlar döneminde yapılan ve Atatürk tarafından devletleştirilen demiryolu hattının arazi değerlerinin sanki hükümet tarafından yatırım yapılmış, para harcanmış gibi gösterildiğini belirten Kocaoğlu, bu şekilde Büyükşehir'in harcadığı paranın küçümsenmeye çalışıldığını söyledi. Kocaoğlu, "Hepimiz devlet kurumuyuz. Muhasebe kayıtlarımız açık. Hangimizin muhasebesinde kaç para masraf görünüyorsa kıyaslanacak olan odur. Bizimki açık. 650 milyonu geçtik. Başkasının muhasebesini bilmiyoruz. Onlar da çıkarlar 2005'teki temel atmadan sonra İZBAN'a bu kadar parayı harcadık derler" diye konuştu.

        ER MEYDANINA ÇIKARIZ

        Son dönemde AK Partili milletvekillerinin Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirmeyi kendisine görev edindiğini belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Hepimiz insanız, bizim de mutlaka hatalarımız vardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 'Beceriksiz, iş yapmasını bilmiyor, bürokratik engellere takılıyor' gibi suçlamalar yapılıyor. Bunu iktidar olan partinin miletvekileri sık sık yapıyor. Hele bir tanesi kendisine parlamento değil büyükşehir ile uğraşmayı görev edinmiş. Ona cevap verecek değilim. Herkesin nasıl yoğurt yediğini herkes biliyor. Dedikoduya girecek zamanım yok. Pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sınırları iki katttan fazla büyüdü. 9 ilçemiz 23 beldemiz 360 küsür köyümüz bize bağlandı. Buralara yol lazım, arıtma lazım, su lazım, kanalizasyon lazım. Buralara plan lazım, itfaiye lazım. Biz bunlarla uğraşıyoruz ve bunlarla uğraşacağız. Seçime 2-3 ay kala herkes eteğindeki taşlarını döker, er meydanına çıkar."

        Kocaoğlu, bu zamana kadar 800 milyon liralık kamulaştırma yaptıklarını, devlete 1.5 milyon lira borç ödediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Metroya harcadığımız para ise 450-500 milyon lirada bitecek. Tek ihalede en büyük yatırımlardan biri olan yeni fuar alanını yapıyoruz. Kamulaştırması sadece 35 milyon lira. ihale bedeli 274 milyon lira. Donatısını da katınca 370 milyon liralık proje. Biz sadece su, kanal, otobüs değil İzmir'i kaldırmak hedefini önümüze koyduğumuz için bunları yapıyoruz."

        Böyle yollara ihtiyacımız var

        Hizmete açtıkları yeni bulvar hakkında da bilgi veren Aziz Kocaoğlu, yolun açılışının biraz geciktiğini ancak sonuçta mutlu sona ulaşıldığını söyledi. Kocaoğlu, "Bu yol 2004'te Bornova Belediye başkanıyken Rahmetli Ahmet Piriştina başkanımızla buraya gezmeye geldiğimizde konuşulan bir konuydu. Aradan ne kadar zaman geçtiğini sizler tahmin edin. Uzun sürmesinin nedeni planlama çalışmaları, itirazlar, yargı karaları, kamulaştırma ve iki derenin üzerine yapılan menfezler; Botaş boru hattının by pass edilmesi gibi birçok sorunu aşarak 8 senede ancak bu yolu açabildik. Devletin kurallarına göre devlet mevzuatına göre iş yapıp proje yapıp para harcıyoruz. Sonuçta yolumuzu gördünüz. 35 metre genişliğinde, 1450 metre uzunluğunda 6 bulvarlı bir ana arter. İzmir'in böyle 6 şeritli yollara yollara, bulvarlara ihtiyacı var" dedi.

        İzmir'i, Uçan Yol rahatlatacak

        Kocaoğlu, "İzmir'i en çok rahatlatacak projemiz Uçan Yol. 6 şeritli ve 7.5 km uzunluğundaki bu yol Yeşildere'den Otogar'ı, Otogar'dan çevre yolunu birleştirecek yoldur. Bu yolun ilk etabının kamulaştırmasını yaptık. 20 milyon lira ödedik. Uçan Yol için önümde 78 milyon lira var. Evdeki hesap çarşıya uymayacağına göre siz deyin 90 milyon, ben diyeyim 100 milyon liralık kamulaştırma yaparak Yeşildere'yi Otogar'a ve çevre yoluna bağlayacağız. Bu İzmir'in kamulaştırma yapılarak gerçekleştirilmiş en büyük yolu olacak. Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nı Altınyol'a bağlıyoruz. Aliağa ve Çiğli'den gelen vatandaşlar Ankara asfaltını kullanmadan çevre yoluyla ulaşım yapabilecek" diye konuştu.

        Diğer Yazılar