Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Üçkuyular- Narlıdere ile Halkapınar-Otogar metrosu ve Buca tramvay hattı projelerini 1.5 yıl önce Ankara’ya gönderdik” diye konuştu.

        İzmir’de Karadenizliler Kültür Vakfı tarafından İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Başkanlar Konuşuyor: Hayaller ve Gerçekler” konulu panelde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ‘raylı sistem’ eleştirisine yanıt verdi. Kocaoğlu, şunları söyledi: “Ulaştırma Bakanımız iki gündür ‘Projeleri Büyükşehir yapacaktı ama yapmadı’ diye söylem geliştirmiş. Biz Üçkuyular-Narlıdere hattının projesini ihaleye çıkacak şekilde yapmıştık. 1.5 yıl önce teslimettik.

        Halkapınar- Otogarmetro projesini de ihaleye çıkacak şekilde teslimettik. Buca tramvayını ise ‘Biz yapacağız’ dedikleri ve 1800metrelik demiryolu hattını bize devretmedikleri için onlara devretmek zorunda kaldık. Projeler ellerinde, evraklar ellerinde. Yapılmaması için, ihaleye çıkmak için engel yok. Sayın Bakan bunları takip ettiğini söylüyor. İyi niyetinden kuşkum yok. Ama DPT’den bir an önce tramvay ihaleleri geçerse memnun oluruz.”

        Merkezi hükümetten hak ettiği payı alamamasına karşın İzmir’in kendi göbeğini kendi kesen ender kentlerden biri olduğunu kaydeden Kocaoğlu, “İzmir eli yüzü sümüklü değildir. eksiklikleri vardır, olabilir. Bir genel başkan yardımcısı böyle tanımlarda bulunamaz” dedi. Büyükşehir yasasının da büyük yanlışlık olduğunu kaydeden Kocaoğlu, “Beldelerin kapanması yanlış. AKP iktidarı döneminde belediyelere görev veriliyor ama kaynak verilmiyor. Tek adam yönetimine gidiyoruz. Bu gidiş yerel yönetimleri etkisiz eleman haline getirir” dedi.

        ‘MÜFETTİŞ ODASI YAPTIK’

        Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de müfettişlerden başlarını kaldıramadıklarını söyledi. Büyükerşen “Söylediklerimi ağlama saymayın. Ancak hükümetten en az nakit yardım alan belediyeler arasında sondan dördüncüyüz. Öyle il belediyeleri, AKP’li öyle ilçe belediyeleri var ki bütçeleri bizimkinden büyük. Tümbunları yaparkenmüfettişlerden başımızı kaldırmak mümkün değil. Koridorları bile alüminyumla kapatarak müfettiş odası yaptık” diye konuştu. Büyükerşen, yeni büyükşehir yasasının da Türkiye’yi ikili bir yapıya götüreceğini söyledi.

        Keskin: ‘Gölge etmesinler yeter’ CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ise AK Parti’yi eleştirdi. Keskin, İzmir’de yerel yönetimler şurası düzenleyen AK Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’e sert çıktı. “İzmir’den belediye başkan adayı gösterilmesini şeref sayacağını söylemiş. Gidin, kaybettiğiniz yerde şerefinizi arayın” diyen Keskin, “CHP’li belediye başkanlarının çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yapıyorsun da müfettişlerin karargah kurduğu bir belediyede, o başkan özgürce çalışabilir mi? Önce siz o başkanın kollarına taktığınız kelepçeleri kaldırın” diye konuştu.

        Diğer Yazılar