Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Paris, Londra ve Milano moda haftalarında yeni koleksiyonlarını tanıtan tasarımcılar bir şekilde 2019-2020 trendlerini de belirlemiş oldu. Herhangi bir trende uymak için ilk önce favori futbol oyuncunuzun üzerinde görmeyi bekliyorsanız biraz süreniz var. Ama bir şekilde yeni sezona hazırlıklı olayım da çağın dışında kalmak istemiyorum derseniz biz erkekleri bekleyen yenilikleri 8 grupta toplamak mümkün.

        Jumper’sız asla!

        Yıllardır moda dünyasına 90’lar geri geliyor diye uyarılarda bulunulurken bu sene artık iyice bir teslimiyet söz konusu. Bir kere artık jumper denen sweatshirt’lerinizi ofise bile giyiyor olmanız lazım, çünkü tasarımcıların yeni gözdesi onlar. Hatta o kadar iddialılar ki, jumper’larla işe bile gidilebileceğini savunuyorlar. Patronunuza rahatlık için değil de moda olduğu için giydiğinizi anlatırsanız belki insafa gelebilir. Çünkü jumper’ların ceket içine giyilebileni makbul.

        Vahşi çocuk

        İçinizdeki hayvanı dışarı çıkarmak için de güzel bir sezon, ne dersiniz? Hayır hayır, giderek sertleşen dünyaya ayak uydurmak adına dişlerinizi çıkartmanızdan bahsetmiyorum, sadece bu sene egzotik hayvan desenleri çok moda. Marni, Dior, Raf Simons, MSGM ve tabii ki Versace. Sadece tişört ya da ceket olarak değil, büyük düşünün; özellikle hayvan derisi desenli ayakkabılar çok moda olacak.

        Boynuna koynuna dolanayım!

        Atkı ve benzeri aksesuarları boynunuza dolamaktan hoşlanmıyorsanız gelecek seneye kadar bu soruna bir çare bulmanız şart. Zira yeniden aramıza katılan devasa atkılar boyna dolama trendinden geri kalabilirsiniz. Harry Potter ile büyüyen nesil için sorun olacağını zannetmiyorum. Alfie filmindeki Jude Law’ın oynadığı karakter de güzel bir örnek olabilir.

        Kaba botlar

        Bir dönemin korkulu modası UGG botlarla iyi geçinenlerin zorlanmayacağı bu trende göre ne kadar kaba bir botunuz varsa o kadar iyi. Öncelikle evinizin bir köşesinde sakladığınız postallarınız varsa artık onları sahnelere geri döndürmenin tam sırası. Çünkü gelecek kış sezonunda fazlasıyla ihtiyacınız olacak. Bağcıklı ve metal aksamlı olanların pek makbul olacağı yeni sezonda boyuyla problem olan erkeklerin de kalın tabanlı botları sevgiyle kucaklaması muhtemel.

        Asi çocuk seni

        Bu modayı biraz gereksiz bulsam da deri blazer ceketler yükselişte olan parçalardan. Motorcu deri montu, pilot montu, pardösüsü derken önümüzdeki sezon blazer kesimli deri ceketlere oldukça fazla rastlayacağa benziyoruz. Özel kesim, yumuşak derilerle hazırlanan bu ceketlerin kürklerden pek bir farkı yok tabii. Sonuçta üretimi için olan hayvanlara oluyor. Tom Ford, No21, Marni, Paul Smith, Prada, Versace gibi markalar fazlasıyla deriye yer verdiği için yapacak bir şey yok, hızla yayılacak. İçinizdeki Lenny Kravitz’i ortaya çıkarmanın tam sırası.

        Büyük çanta

        Kadınların elinde görüp ‘bunun içinde aradıklarını nasıl buluyorlar acaba’ diye iç geçirdiğim büyük çantalar seneye erkeklerin de başına bela olacak. Tabii bizim taşıma gücümüzün daha fazla olmasından mıdır nedir, erkeklerin çantaları daha da büyük olacak. Tamam, ilkokulda hastası olduğum sırt çantaları yeniden moda olduğu zaman çok sevinmiştim ama bu kadarı da fazla değil mi artık?

        Takım elbise her yerde

        Ve gelelim lisede ceket giyme psikolojisini yenemeyenlere vereceğimiz kötü habere. Yeni sezonda takım elbise günün her saati giyilebilecek bir mertebeye ulaşıyor. Arkadaşlarının düğününe bile söylene söylene hazırlananlar sıkılacak ama takım elbise artık her yerde. İşinizle alakalı olmasa bile hafta içi günlerinde takım giymeye alıştırın kendinizi.

        Sürpriz; Mirt’ler

        Mirt yani İngilizce'de etek anlamına gelen skirt’ün erkek versiyonu. İyi ki isimde değişikliğe gitmişler, sanki bu şekilde kabul edeceğiz! Üstelik sadece kareli ve İskoç eteğine benzeyen modelleri yok. Charles Jeffrey, Kiko Kostadinove ve Louis Viutton’da siyah kalem etekler de bulabilirsiniz.

        Diğer Yazılar