Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        REKLAM

        Yaz mevsimi iyice gelmeden birbirinin kopyası, basit sözlü, ucuz klipli bir sürü şarkıya maruz kalacağımız bir döneme hazırlandığımız doğru. Pop dünyası "Aman yazı kaçırmamalıyım" diye elindekinin kalitesine bakmadan ortalığa dökülen popçularla dolacak birazdan. Onlar iyice ortalığa saçılmadan iyi şeyler dinleyelim diye çalışanlar da var; müzik dünyasını hiçbir zaman üzmeyen Ayşe Hatun Önal bu isimlerin başında geliyor. Yeni şarkısı ‘Katakulli’ çekici dans ritmiyle birlikte introsundan itibaren sizi havaya sokup içinde bulunduğumuz mevsime hazırlıyor sanki.

        Şarkıda imzası olan Mabel Matiz dans ritimlerine ne kadar hakim olduğunu göstermek için yola çıkmış gibi duruyor. Son albümünü birlikte yaptığı Sabi Saltiel ile ortaklığının ucunun Ayşe Hatun’a dayanması gayet mutlu edici. Geçtiğimiz sene yaptığım bir röportajda “Senden şarkı almak için kuyruk oluştu mu” diye sorduğumda gayet mütevazi bir cevap veren Matiz bu şarkının kazanacağı ivmenin ardından bir dakika boş vakti kalmadan şarkı üretmek zorunda kalabilir. Bu arada Ayşe’nin toplamda dört şarkı yaptığını ve yaz boyu hepsini piyasaya süreceğini de belirtmekte yarar var. Bakarsın umduğundan iyi geçer yaz…

        ***

        Havuzlu tiyatro

        Erdem Kaynarca’yı daha önce Arzu Tramvayı'nda fark edip yeni maceralarını merak ediyordum ki Red Speedo’da oynadığını duyunca ilk fırsatta oyunu gördüm. Pera Palas Oteli’nin kapalı havuzunun kenarına kurulan oturma yerlerini görünce bile heyecanınız artıyor. Sürekli mayo ile takılıp, havuza giren oyuncu üşümesin diye salonun sıcaklığı 24 derece kıvamında. Ağustos çocuğu olmamın etkisiyle bu ısı keyfimi daha çok arttırıyor ve başlıyoruz oyunu izlemeye.

        Yönetmen Ahmet Sami Özbudak kurgusunu yaparken en başta uzun uzun anlatımlarla konuya dahil olmanızı ve olimpiyat yarışçısı Ray’i canlandıran Erdem Kaynarca’nın stresine ortak olmanızı sağlıyor. Sonuna doğru iyice sertleşen oyunda bir ara gaza gelip içimden “Vahşet, daha çok vahşet” dediğim için kendimden utandım. Ama oyun sizi ele geçirdiği için ister istemez o yola giriyorsunuz. Two Two Production’ın bu heyecan verici yapımında hem iyi bir oyun izleyip hem de havuzda tiyatro deneyimi nasıl oluyormuş diyen merakınızı gidermek için en yakın tarih 22 Nisan’da Red Speedo’yu izlemeniz gerekli.

        REKLAM

        ***

        Ölümsüz ruh 2019

        Bir mekan yaratıcısının elinden çıkıp başka işletmecilerin elinde zamanla kaybolmaya mahkum hale gelir ya, 2019’la tanışmam da böyle olmuştu. Ceylan Çaplı’nın ilgilenmeyi bıraktığı senelerde bu efsane mekana girmeye hak kazanmış ve o haliyle bile şaşkın şaşkın eğlendiğimi iyi hatırlıyorum. Sonrasında tanıştığım 14 ve 20 kulüpleri sayesinde eğlence hayatına giriş yaptım diyebilirim. O kulüplerde eğlenince insan şimdiki gece hayatı ruhuna bakıp tatmin edici şeyler söyleyemiyor. Godet, Milk, 7th House gibi her biri ayrı ayrı efsane olmuş kulüplerin var olduğu seneleri özlüyor haliyle.

        İşte o dönemin ruhunu bir gece de olsa canlandırabilmek adına efsane kulüp 2019’un bir projeyle de olsa aramıza dönüyor olması heyecan verici. Maslak OtoSanayi'de araba mezarlığının içine açılan bu kulübün bir benzeri Red Bull Music sunumuyla 19 Nisan Cuma gecesi yeniden canlandırılacak. 90’lara damgasını vuran 2019 kulübünün ruhunu tekrar yaşatacak. gecede; 2019’un kabininde daha önce yer almış efsanevi DJ’ler Derrick May, Dimitri From Amsterdam, U.F.U.K., CURE-SHOT gibi isimlerin yanı sıra yeni jenerasyondan birçok önemli isim kabinde olacağı geceye sadece bir gecelik eğlence olarak bakmamak gerekiyor. Olmadı yeniden hayata geçirilen radyosuyla avunmaya devam edeceğiz.

        REKLAM

        ***

        YAZMETRE

        *Madonna bir süredir Instagram hesabını “X” işareti ile doldurmaya başladı. Yeni albümünün tanıtımını bu şekilde yapan Ana Kraliçe adeta yeni bir çağın başladığının müjdesini veriyor. Mayıs gibi çıkması beklenen albümde Arianne Grande, Maluma ve Mirvais gibi isimlerin olduğu düşünülürse yaz boyu Madonna adını ne kadar çok duyacağımızı siz hesap edin artık.

        *Her sene mutlaka karşılaştırması yapılan Bodrum-Çeşme haberleri Alaçatı Ot Festivali nedeniyle başladı bile. Bu sene Klein’ın Çeşme’ye gelmesi, Serkan Koca’nın Hammam’ı açması derken bu bölgeden çok haber alacağız gibi duruyor. Bakalım Bodrum ne zaman atağa geçecek.

        Diğer Yazılar