Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsyandalar çünkü..

        Pandemiyle mücadele aşamasında dünya genelinde başarı sağlayan ülkelerde tek sağlık uygulamaları hız kazanmış veteriner hekimler, sağlık çalışanı olarak sahada aktif çalışmalar yürütürlerken, ülkemizde adları bile ağızlara alınmadı.

        İsyandalar çünkü..

        "Zoonotik hastalıklarla mücadelede deneyimliyiz, pandemide göreve hazırız, sahada halkla yoğun olarak bir arada olan sağlık sınıfı tek meslek grubuyuz, hastalar ayağımıza gelmez genelde biz gideriz, biz bu işin üstesinden de geliriz" dediler, ama seslerini kimse dinlemedi.

        İsyandalar çünkü..

        "Sağlık çalışanıyız, yasal olan haklarımızı almak istiyoruz" derken duyulmadılar, o düzenlemelere dahil edilmediler. Hakların verildiği düzenlemelere eklenmediler, ancak cezaların olduğu düzenlemelerde sağlık sınıfına dahil edildiler.

        İsyandalar çünkü..

        Hayvan hakları için yıllardır Hayvan Polisi kavramı ve uygun yasa ile aktif teşkilat yapılanması kurulmalı diye çağrılarda bulundular, "Hayvan Polisi uygulaması veteriner hekimsiz olmaz" dediler, fakat hiç destek görmediler.

        İsyandalar çünkü..

        Bilimsel gerekçe ve ihtiyaç olmadığı halde; teknik donanımını, kadrosunu ve alt yapısını hazırlamadan Veteriner Fakülteleri açıldı. "Yapmayın, kaynaklarımız heba oluyor" dediler, ancak kimseyi vazgeçiremediler.

        İsyandalar çünkü..

        Hayvancılığımıza hizmet verecek uluslararası standartlarda Hayvan Hastanesi yaptılar, ellerinden alındı. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinin emekleriyle tamamlayıp bitirdikleri Hayvan Hastanesi ise Diş Hekimliği Fakültesi'ne devredildi.

        İsyandalar çünkü..

        Mazisi insanlığa başarılı hizmetlerle dolu bir mesleğin ne kadar zorlu bir eğitimle elde edildiğinin göstergesi olacak, gençlere bunu hatırlatacak olan taban puan uygulaması bu mesleğe layık görülmedi. Hatta, daha da kötüsü örgün olarak, uygulamalı ve aktif derse katılım ve devam gerektiren mesleki eğitim, uzaktan eğitimle verilebilir hale dönüştürüldü.

        İsyandalar çünkü..

        Halk sağlığına dair her yıl kamuoyuna yansıtılmaksızın veteriner hekimlerin maruz kaldığı zoonozlarla mücadele çalışmaları yok sayıldı.

        İsyandalar çünkü..

        Yıllardır bekledikleri ceza hukukuna dahil edilmesi gereken maddelerin de yasallaştırılmasına yönelik Hayvanları Koruma Kanunu, bir türlü hayata geçirilmedi.

        x

        İzmir Veteriner Hekimleri odası H.Gökhan Özdemir, geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu adına "Meslekçe Şaşkınız" başlığıyla işte bu isyanlarını paylaştı. Paylaşımlarını okuyunca "veteriner hekimler hiç böyle eziyet görmedi" tepkisine hak vermemek elde değil doğrusu.. Onlardan niye yararlanılmaz, anlamak da zor..

        Diğer Yazılar