Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİŞİSEL SERGİLERDEN

        Akaretler'de konumlanan Kuad Galeri, Moskova kavramsal sanatının ve apt-art hareketinin üyelerinden Nikita Alexeev'i ağırlıyor. Sanatçının katılımıyla açılışı gerçekleştirilen "Avrasya Şarkıları" adını taşıyan sergide Alexeev'in İstanbul için üretilmiş yapıtlarını görme imkânı buluyoruz. "Hilal Şarkısını İzlemek", "İstanbul için Haç Şarkıları" ve "Kampari Gündoğumu Şarkısı (İstanbul-Venedik ve yine dönüş)" adlı üç diziden meydana gelen bu sergide, Moskova ile İstanbul arasında tarihsel, güncel, felsefi ve görsel bir bağ kuruluyor.

        Akaretler'de ziyaret edilebilecek bir başka galeri de Rampa. Şimdilerde burada İnci Furni'nin "Her Gün Aynı Şey" başlıklı sergisi yer almakta. Sanatçının, işlediği konularla olan ilişkisinin samimiyetle yansıtıldığı çalışmalarında, sıradan objelerin kullanımıyla yaratılan bir dünyanın sınırları betimleniyor. Kâğıt üzerine desen olarak başlayan hikâyeler, Furni'nin değişik boyutlarda çalıştığı tuvallerinde soyutlanarak kurgusal bir tasvirle aktarılıyor.

        Pi Artworks'ün Galatasaray'daki mekânı ise Nancy Atakan'ın "Ayna Ayna Söyle Bana" sergisine ev sahipliği yapıyor. Atakan bu son serisine ait işlerinde, politikacıların global yatırımları cazip kılmak adına kentsel dönüşümü yücelttiği ve kadın ile erkek bedenlerinin estetik ameliyatlarla şekillendirildiği radikal yöntemleri inceliyor. Böylece izleyici, üzerinde uzunca düşünülmesi gereken meselelerle baş başa bırakılıyor.

        Mısır Apartmanı'nda dikkat çeken bir diğer sergi de Hale Tenger'e ait. Sanatçının geçmişteki üretimlerinde de gördüğümüz üç maymun figürleri bu kez bir animasyon bünyesinde sunuluyor. Frank Sinatra'nın seslendirdiği "Swinging on a Star" şarkısı eşliğinde deneyimlenen bu eser, suskunluk ve örtbasın yaşanmasına olanak veren yapıları sorgulamaya çağırıyor.

        Diğer Yazılar