Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şansal Büyüka TRT'ye gidecek mi?

        Geçtiğimiz haftaki yazımdan sonra spor medyası bu konuyu tartıştı durdu içinde. Büyüka'yı arayanlar, yanında çalışanlardan bilgi almaya çalışanlar...Bu konuyu gündeme getiren kişi olarak direkt kendisini aradım.

        İyi ki aramışım. TRT'den LİG'TV'ye, Erman Toroğlu'ndan Maraton'a kadar birçok konuda soru sorma imkânım oldu. Bu haftaki yazım kısa bir röportaj tadında oldu ama enteresan konuşmaları size aktarmak isterim. İşte o soru ve cevaplar... TRT konusunu çok konuşmak istemiyorsunuz, sağdan soldan bana gelen bilgiler böyle. Tamam detaya girmeyin de TRT'ye gidecek misiniz, kalacak mısınız? Bari bunu netleştirelim.

        Bana gelen 'resmi' bir teklif yok.

        Ön yoklama olmadan resmi teklif olmaz zaten!

        TRT Genel Müdürü dostumdur. Sadece bir sohbet oldu o kadar. Zaman zaman da konuşuruz. Resmi bir teklif olsa gitme şansım da yok zaten. Ben burada yönetim (Digitürk) kurulu başkan vekili ve icra kurulu üyesiyim. (Benim anladığım Büyüka'nın LİG TV ile bir sözleşmesi var. Bu nedenle başka bir adım atması zor.) TRT konusunu bitirdikten sonra biraz LİG TV, biraz Erman Toroğlu konuştuk. Artık LİG TV'nin 'karar' koltuğunda değilsiniz. Televizyonun karşısına geçtiğinizde LİG TV'nin yeni yayıncılığını nasıl buluyorsunuz?

        Digitürk yönetimi radikal bir karar aldı, amaçları kaliteyi arttırmaktı. Daha light bir yayın politikası izleniyor. Ben kanalı şu anda iyi, alınan kararı da yerinde buluyorum. Kanal riskli ama gerilimsiz bir yolu seçti. Alınan tepkilere de bakılırsa bu karar doğru gibi duruyor. ...

        Erman Toroğlu'nu yeni kanalında nasıl buluyorsunuz?

        Erman'ı hemen hemen hiç seyredemedim. Pazar, pazartesi akşamları ben de yayındayım çünkü. Ama etraftan duyuyorum, tepkileri okuyorum. Bana göre Erman kalabalık bir ortamda değil, ikili program yapmalı. Böyle daha başarılı olur. O bir başrol oyuncusu. Bir moderatör ve sadece kendisi olmalı. Çünkü o başlı başına bir televizyon yıldızı.

        Eksikliğini hissediyor musunuz Erman Toroğlu'nun. İleride buluşma imkânı olur mu tekrar ekranda?

        Erman renkli bir adam. 14 Yıllık alışkanlıklarımız var. Aramadığımı söylersem yanlış olur. Ama artık Erman'sız daha rahatım. Daha çok futbol konuşuyoruz şimdi. O başka konulara da giriyordu. Çok sıkıntı çektiğim dönemler oldu bu yüzden. Başımızda RTÜK var, camialar var. Baksanıza yıllarını mesleğe adamış gazeteciler bir kelimeyle gidiyor. Televizyonda söylenen bir sözden infialler doğuyor. Artık ben gerilim değil sakin yaşamak istiyorum. Çok ciddi sağlık sorunu yaşadım çünkü. Bu yüzden; hayatımın en önemli insanlarından biridir ama ileride de Erman'la olmaz.

        LiG TV'ye dönersek tekrar, etkin pozisyonda görecek miyiz sizi tekrar?

        Artık düşünmüyorum yöneticiliği. Herhangi bir pozisyon almayacağım. Maraton seneye devam edecek mi?

        Seneye ne olur bilemem. Türk spor basınının en önemli isimlerinden biri olan Şansal Büyüka'yı bu konuşmadan sonra tek kelimeyle özetleyebilirim: YORGUN...

        LİG TV'de son dönemlerde olan bir yığın değişim, omuz omuza verdiği arkadaşıyla ayrılma zorunluluğu ve daha birçok gerekçe kendisini bezdirmiş gibi. Ama ben bu yorgunluğu atacağını ve spor televizyonculuğunda yıllarca var olmaya devam edeceğini düşünüyorum.

        Şansal Büyüka'ya açık yüreklilikle sorularıma cevap verdiği için teşekkür ediyorum.

        Diğer Yazılar