Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Farkındasınızdır. NTV Spor geçtiğimiz hafta o kadar çok konuşuldu ki ‘İşte budur’ dedim! Hem haberciliğinle hem de öne çıkan çalışanınla gündem böyle belirlenir. Magazin ve spor haberciliğinin tek adresi artık tartışmasız NTV Spor...

        Birinci sayfaların ‘kadın’ kontenjanı bölümleri, spor sayfalarının manşetleri sayelerinde doldu!

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ı canlı yayına çıkartarak önemli bir iş yaptılar önce. Spor manşetleri bu konuşmalara göre şekillendi. Arda röportajının ardından ses getiren bir haberciliğe daha imza atıldı. Beklenen de buydu.

        Peki rakipleri ne yaptı bu başarının ardından? Bugüne kadar Aykut Kocaman’ın yanında duran kanallar dahi yayını hazmedemedi. Aleyhte olan ağır eleştiriler bir anda arka arkaya geldi. İşte çekememezliğin geldiği son nokta.

        Türkiye’de önemli bir ismin yayına çıkmak için eline kâğıdı kalemi alması ve çok iyi bir strateji oluşturması gerekiyor anladığım.

        Baksanıza, yoksa başınıza gelmeyen kalmıyor!

        NTV Spor’un magazin servisi de ‘tek kişi olmasına rağmen’ iyi çalıştı bu hafta. Burcu Esmersoy her yerde ‘hit’ oldu. Son yaptığı ve bir hayli ilgi gören seksi dansı herkesin diline pelesenk oldu. İnternet sitelerinde yayınlanan o video tıklanma rekorları kırdı. Magazin dünyasının ünlüleri bu dansla ilgili yorumlarını arka arkaya sıraladılar. Boy boy fotoğraflar meraklıları için geldi sayfalara! Esmersoy bu durumdan çok mutlu olabilir.

        Belli ki NTV spor spikerliğinden almadığı hazzı, gördüğü bu ilgi karşısında alıyor. Bu haz her geçen gün katlanarak büyüyor. Burcu konuşulmak için o pistte her geçen hafta başkalaşmaya başlıyor.

        Hissettiğim; Esmersoy’un spor camiasından kurtularak kendisine ‘eğlence’ dünyası içinde bir yer bulmaya çalıştığı. Aksi halde maaş aldığı, onu o yapan kanalın önüne geçecek derecede ortaya çıkmasının başka ne gibi bir izahı olabilir!

        Tercihi konusunda en ufak bir eleştirim olmaz. Ama NTV Spor’u bir durak olarak görmeye devam edecek ise kanalın emek verenlerine de haksızlık yapmaya devam edecek demektir.

        Biraz düşünürse ne yaptığını ortadaki vaziyeti anlayacağını umuyorum.

        Dilara’nın suçu ne?

        Burcu Esmersoy’un kanalın önüne geçmesinin tek sorumlusu kendisi değil elbette. Suç , ona ‘imajı zedeleme’ yolunu açanlarda! NTV Spor yönetimi bugün gelinen noktadan rahatsız değilse söylenecek bir şey yok . Ama durumun hiç de böyle olduğunu sanmıyorum. Çünkü bu iznin bir de arka planı olabilir, olacaktır sonra... Mesela erkek spikerlere bir defileye çıkma teklifi gelirse, diğer kadın spikerlere de dizi film teklifi yapılırsa bu hangi gerekçelerle reddedilecek? “Biz spor kanalıyız, yüzlerimizin böyle anılmasına karşıyız”mı denilecek? O zaman sormazlar mı; Dilara’nın suçu ne diye?

        Türk Telekom Arena

        Galatasaray’ın yeni stadyumu öve öve bitirilemiyor. Stadyumun her bölümü ile ilgili yorumları okudum. Ama es geçilen bir yer var.

        Yayınla ilgili alanlar... Sorun var mı, nasıl?

        Stadyuma gidip gören isimlerden bazıları yayın kabininin uzakta olduğuna dikkat çekiyor. Bu da spikerlerin pozisyonları net görememesine neden olabilir.

        Digitürk yetkilileri ile de konuştum.

        Galatasaray yöneticileri ile görüşüldüğünü, sorun algılanabilecek bir ayrıntı görülmediğini ancak ilk yayının ardından her şeyin netleşeceğini söylediler.

        Galatasaray bir de söz vermiş; “Olumsuz bir durum olursa hemen düzelteceğiz...”

        Açıkçası ben de o atmosferin ekrana yansıyacak ilk halini merakla bekliyorum.

        Diğer Yazılar