Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜN gece izlediğimiz “Aykut Kocaman’ın” takımıydı...

        Alex’in olmadığı, her oyuncunun koşup mücadele ettiği, tek forvete mahkum olmayan bir sistem var hocanın aklında.

        Dün de bunu denedi.

        Sürekli önde basan, 3’lü orta saha ve önünde 3 hücum oyuncusu ile oyunu rakip yarı alana yıkmak isteyen bir takım...

        Kocaman’ın sezon başından bu yana düşünüp, deneyip ancak gerçekleştiremediği “devrimin” ham halini gördük. Kaptanın sezon sonu ülkesine dönmesi kuvvetle ihtimal. Aykut Kocaman, gelecek sezon takımın başında kalırsa Fenerbahçe taraftarı dünkü takımı izleyecek. Zaman zaman oynanan tempolu oyun ve kanat akınları hoştu. Ancak 3’lü orta sahanın büyük bir dezavantajı var.

        Gökay, Selçuk ve Cristian’ı geçen her top “Penaltı” kadar tehlikeli. Yobo, Lugano ve Santos’un rakiple bire bir kaldıklarında ne kadar “Aciz” hale düştüklerini gördük.

        Büyük takımlar 10 gün arayla aynı golü yer mi? Fenerbahçe dün gece yedi... Ankaragücü’nün forveti Sestak’ın attığı golün tesadüf olmadığını hep birlikte anladık. Çünkü Bucaspor’un ilk golü de benzer şekilde geldi. Önce Selçuk sonra Yobo ve en sonunda Lugano’nun beli kırıldı... Anlaşılan o ki bu defans böyle yumuşak oynarsa ligin ikinci yarısında daha çok halı saha golü görür kalesinde...

        Basketbol’da “Yugoslav faulü” vardır.

        Adam kolay sayı bulmasın diye daha atak başlamadan faul yapıp pozisyonu öldürürler. Bu kadar tecrübeli oyunculardan oluşan Fenerbahçe defansı, rakibe bilinçli bir faul bile yapamıyorsa varın gerisini siz düşünün. Dün yine gol umudu ve kurtarıcı olarak Alex girdi oyuna... O çok eleştirilen ve tartışılan futbolcu... Alex olmadan bu takım santim ilerleyemiyor.

        Benim merak ettiğim Alex, bavulunu toplayıp Coritiba’ya dönerse Fenerbahçe ne yapacak? Yerini doldurmak için kaç milyon Euro harcayacak, kaç yanlış transfer yapacak?.. Galatasaray’ın Hagi’den sonra girdiği arayışın bir benzerine girecek. Belli ki Alex’in olmadığı bir Fenerbahçe’de sancılı bir değişim yaşanacak.

        O yüzden benim Aykut Hoca ve yönetime tavsiyem, Alex ne kadar isterse kalsın takımda. Canı isteyince çıksın oynasın... Futbolu elbet bir gün bırakacak diyorsanız, o zaman da şimdiden oğlu Felipe ile ömür boyu sözleşme yapın... Henüz 1 yaşında bile değil. Bedava...

        Babasının yarısı kadar oynasa bile en az 10 yıl herkes rahat eder..

        Diğer Yazılar