Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son zamanlarda Amerika’da herkesin ağzında bir Q Anon lafı var.

        Q son derce karmaşık bir komplo teorisinin şifresi.

        Amerika’da bir güçlü derin devlet yapısı olduğu, bunların Trump’ı hedef aldığı ve Q dereceli gizli bilgilere ulaşma yetkisi olan bir grup gizlenen insanın Başkan’ı bu komploya karşı korumaya aldığı söyleniyor.

        EN YÜKSEK DÜZEY

        Q da en yüksek derecede gizli bilgiye ulaşma yetkisini ifade ediyor.

        Yani derin devletin Trump’a karşı komplolarına direnen ve onunla savaşan bir grup gizli, ayrı bir derin devlet insanının varlığından bahsediliyor.

        Bu komplonun varlığına inanan insanlar Trump’ın konuştuğu meydanlarda üzerlerinde Q yazan tişörtlerle görülmeye başladılar.

        Q’ların yalan haberle Trump’ı devirmeye çalışanlara da karşı yalan haber üreterek savaştığına inanılıyor

        Bu komplonun varlığına inananlar Hillary Clinton ve kocası Bill Clinton’un işin içinde olduğunu söylüyorlar.

        EN BÜYÜK HEDEFLERİ

        Şimdi ise Q’ların en büyük hedefi özel savcı Mueller.

        Trump’ın Rusya bağlantılarını incelemekle görevli Mueller’in Trump’a karşı çalışan derin devletin görevlisi olduğu, bu yüzden onun engelenmesi gerektiğine inanılıyor.

        Q harfi lk kez 4 Chan adlı yazışma sitesinde ortaya çıkmıştı.

        Q mesajlarını yazanlar hiçbir zaman ellerindeki belgeleri açıklamıyorlar. Sadece bazı imalarda bulunuyorlar ve bunların okuyucuların hayal gücü tarafından tamamlanmasını istiyorlar.

        KENNEDY BAĞLANTISI

        Uzun yıllar önce kendi kulandığı özel jetin düşmesi sonucunda ölen genç Kennedy’nin aslına ölmediğini, kazayı planlayıp ölmüş gibi yaptığını düşünüyor bunlar. Kennedy’nin hala daha hayatta olduğunu ve Q grubu içinde yer aldığını. onun demokratları çok iyi tanıdığından Hillary ve arkadaşlarına karşı mücadeleyi onun yönettiğini söylüyorlar. Derin devletin kurduğu komploların Hollywood bağlantılarının da bulunduğunu, özellikle Tom Hanks’in onlarla birlikte çalıştığını öne sürüyorlar.

        ACABA KOMPLOYU BİZZAT TRUMP MI YAPTI?

        Amerika’da her zaman böylesine tuhaf komplo teorileri ortaya çıkabiliyor. Ama bu defakini daha da tuhaf kılan yön bu kez Başkan Trump’ın da buna inanmış gbi gözükmesi. O da bazı konuşmalarında Q Anoncuların tuhaf inanışlarına göndermeler yapıp onları daha da ateşlendiriyor.

        Örneğin Başkan, yalan haberci medyadan bahsettiği her defasında Q-Anoncular inandıkları komplonun gerçek olduğuna daha da kesin inanmaya başlıyorlar.

        Anlayacağınız Amerika, Trump döneminde gittikçe daha da tuhaf olmaya başladı.

        Aslında ulusal güvenlik konularında yazmak zorunda olmasaydım bunu izlemek eğlenceli de olabilirdi. Ama benim korkum bunların bir süre sonra dış politika kararlarının da komplo inançları düzeyine taşınacağı.

        Acil makul düşünceye ihtiyaç olunan bir dünyada, süper gücün böylesine makul olandan uzaklaşması son derece korkutucu geliyor bana.

        Bu Q Anon komplosunu bizzat Trump’ın çıkarmış olduğu ortaya çıkarsa emin olun buna bile şaşırmam.

        Diğer Yazılar