Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şu an Türkiye’de bulunan John Bolton, Trump’ın seçilmesiyle birlikte uzun bir aradan sonra yeniden ortaya çıkmıştı. Bir ara dışişleri bakanlığı için düşünüldü.

        Washington’da sıra dışıdavranışlarıyla, saldırgan tutumlarıyla dikkati çekiyor, burada sayıları hayli azalmış olan ciddi insanları şaşırtıyordu.

        Trump döneminde bile tuhaf kişiliği ve tavırlarıyla etrafını tedirgin etmeyi başarıyordu.

        Dış politika ve ulusal güvenlik konularında en uçtaki, en sert tavırları alırsa kendisini ön plana çıkaracağını düşünmüş olmalı ki faşizme yaklaşan tavırları olanların bile düşünmediği uç öneriler hep ondan geldi.

        John Bolton, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la görüştü.
        John Bolton, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la görüştü.

        TÜRKİYE DÜŞMANI

        İslamofobisi hayli yüksektir.

        Başkan Erdoğan’dan hiç bir zaman hoşlanmadığını hiç saklamadı.

        Onun liderliğindeki Türkiye’ye hep düşman duygularla yaklaştı.

        İHVAN'A OPERASYON DÜŞÜNCESİ

        Müslüman Kardeşleri global terör örgütü ilan etme fikri ondan doğdu ve bu konuda bir hazırlık yaptırdı. Bunu yapabildiği takdirde Türkiye’yi de hedefine koymayı düşünüyordu. Kendisi gibi Evanjelist Siyonistolan Türkiye düşmanı Foundation For the Development ofDemocracies (FDD) vakfı ile birlikte hareket edip, bu Türkiye düşmanları ile birlikte yol almaya çalışıyor.

        WASHINGTON'DA BİLE FAZLA SEVİLMİYOR

        Bolton hareketleri ve tavırlarıyla Washington’da iyice yalnızlaşmışve fazla prestiji kalmamışbir insandır. Seveni çok az olduğundan olmalı o da kimseyle toplantı yapmak istemiyor. Her konuyu yalınız başına, uzmanına sormadan çözebileceğine inanıyor. En yakınında olması gereken Başkan bile onu fazla dinlemiyor.Öyle ki Bolton, "Daha uzun süre Suriye'deyiz" diye emeç verdikten hemen sonra Trump çekilme kararını açıklayıp Washington’da Bolton’u rezil etti.

        "GİT DE GÖR TÜRKİYE'Yİ" TALİMATI

        Sonra da Trump, "O kadar aleyhine konuştuğun Türkiye’ye bir git de aleyhine konuştuğun yer hakkındaki gerçekleri gör" der gibi ani talimatını verdi ve özelikle onuseçip gönderdi.

        Hayli şaşırmış biçimdeseyahatine çıkan BoltonEvanjelist olduğundan İsrail’de duygulanmış olmalı ki daha da şaşırdı ve Ankara’da azar işitmesine neden olacak şekilde abuk sabuk konuştu ve sonunda Başkan Erdoğan’ın çok haklı 'ben onu neden göreyim ki' tavıyla karşılaştı.

        Bolton şu anda kendi adıylauzun süre anılacak bir diplomatik skandal yaşıyor.

        Ve bunun kariyerini sona erdirebileceğinin inşallah farkındadır.

        Eğer beklenildiği gibi Başkan Erdoğan bu kısa süre içinde Başkan Trump ile konuşursa Bolton’un kariyerinin fazla uzun süreli olacağı da şüpheylekarşılanıyor Washington’da.

        Özetle Ankara’dan dönünce işsiz de kalabilir Bolton.

        Diğer Yazılar