Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        REKLAM

        Esas sorunlar dururken teferruatla vakit öldürmeyi nedense pek seven, bu yüzden global düzeyde bizzat kendisi teferruat haline gelmiş olan Türkiye son haftalarda "Tartışmayı o mu yoksa bu mu yönetecek" diye dır dır konuştu. Sonunda bildiğiniz gibi İsmail Küçükkaya üzerinde anlaşıldığı iki parti temsilcisi tarafından sanki İkinci Dünya Savaşını bitiren anlaşma masasındaki ciddiyet havasında ortak açıklandı.

        ***

        Şunu bilin ki bu, kendisine yandaş olmayan medyayı pek sevmeyenlerin kurduğu bir tuzaktır.

        Çok büyük bir komplodur.

        Dışardan görüldüğü gibi midir bilmem ama Fox kanalının iç huzurunu bozmaya kararlı gibiler.

        Zaten daha önce önerilen Uğur Dündar ismi de bunu gösteriyordu.

        Gerçi Binali Yıldırım artık YouTube’da kendisine ve iktidara ağzına gelenisöyleyenlerin videolarına bile reklam veriyor, illa kazanmak için CHP’ye bile üye olabilir ama Uğur Dündar’ı en çok da onun istemesi de bir oyuna dikkatleri çekmiş olmalıydı.

        O isim önerildi çünkü Sözcü Gazetesi'nin içinde zaten pek olmadığını tahmin ettiğim huzuru bozmak için planlanmış bir oyundu bu.

        ***

        Huzurun olmadığını nereden biliyorum çünkü geçenlerde Yılmaz Özdil’in "İyi bayramlar" dediği ve sadece bundan ibaret olan yazısının bile çok paylaşılmasının tuhaf olduğunu yazdığımda bu konuları bilen bir arkadaşım, bunun onu seven okuyucunun sadece Yılmaz’ın tatile çıktığını ve atılmadığını birbirine duyurmak ve birbirlerini rahatlatmak için öyle olduğunu söyledi. Eğer böyle bir korku varsa o zaman onu fırsat bulduğunda atmak isteyen de vardır demek ki. Huzursuzluk da vardır o zaman. Ve Uğur Dündar’a yapılan operasyon da bu huzursuzluğu arttırmaya yönelikti.

        ***

        İsmail’e yapılan operasyon çok zekice düzenlenmiş. Teklifi yapanlar Fatih Portakal’ın adını hiç ağızlarına almamışlar ve direkt İsmail’e gitmişler. Kanalda sabahki İsmail’in Çalar Saat programı ile akşam ana haber programı arasında bir stres olduğu yıllardır söylenir. Ve hatta bir ara İsmail’in ana haberi sunmak istediği bile konuşuluyordu kötü niyetliler arasında. Bu kötü niyetliler çok tehlikelidirler hepsinin Oray tarafından eğitilmiş olduğunu düşünüyorum ben.

        Olabilir insanlar arkadaşmış gibi davransalar da birbirleriyle sert rekabet içinde olabilirler. Bu bizimki gibi arkadan yapılan oyunların, atılan çelmelerin pek yaygın ve rutin bir iş olduğu sektörde durum kesinlikle böyledir.

        ***

        İsmail’in seçilmiş olmasından Fatih Portakal’ın pek memnun olmadığı kesin gibi.

        Eğer böyle düşünmemin yanlış olduğunu söyleyenler varsa kararın açıklandığı gün ana habere yani Portakal’ın programına çıkan İsmail’in birlikte verdikleri şu fotoya bir bakın.

        İsmail’in suratı kendi düğününde attığı binlerce göbekten bir tanesini daha atmaya hazırlanan Mesut Özil’in suratının edasındaydı mutluluktan. Özil o gece o kadar fazla göbek attı ki yorgunluktan futbol hayatı bile sönmüş olabilir. Fatih Portakal’ın ki ise "Nereden çıktı şimdi bu başımıza, ne yani İsmail’i mi haber olarak sunacağız şimdi de başka işimiz yokmuş gibi" duygularının noterden tasdik görmüş resmi belgesi gibiydi.

        ***

        REKLAM

        Diyeceğim o ki medyanın tecrübeli isimleri olarak hepimiz arkadan vurmayı, ahlaksız çelmeler atmayı pek iyi biliriz.

        Benim elimde de hayli leş vardır. İsmail de iyi bilir bu işleri.

        Fatih’i pek tanımıyorum ama onun da çok saf olduğunu sanıyorum.

        Eğer bu ikisi birbirlerine çelme takmaya, oyun kurmaya başlarlarsa, hele Fatih bu işin öcünü almaya girişirse, sadece Türkiye’deki Fox şirketi çökmekle kalmaz Rupert Murdoch’un global imparatorluğu bile sallanır.

        O nedenle İsmail’in ismi üzerinden çekilmekte olan operasyonda dış güçlerin de kesin eli bulunuyor.

        ***

        Aslında kim kimi ne yaparsa yapsın umurumda değil ben aslında İsmail’e bir belediye başkanına sorulmasını istediğim soruları yazacaktım bugün ama yazı bilinçaltı serbest akışı metoduyla yazıldı ve elimde olmadan bu çıkmış oldu ortaya. Sorularımı yarın yazacağım...

        Ama okuyucuyu ve İsmail'i uyarmalıyım soruları hazırlarken babama da danıştım. O İsmail'e çok kızgın onun adı geçtiğinde durmadan ona sövüyor. Nedenini sordum programında İsmail, "Babalarınızın hayatı sevmeleri ona tutunmaları için elinizden geleni yapın" demiş nedeni buymuş.

        "Bu anlamsız, berbat hayata neden tutunacakmışız ki, İsmail bize intiharı önereceğine, onu öveceğine yanlış şeyler söylüyor durmadan" diyor. Ve sadece bu yüzden onun yöneteceği bir tartışmadan da bir b.k çıkmayacağını da düşünüyor babam.

        Diğer Yazılar