Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz yılın aralık ayından beri alışık olmadığımız bir iklim yaşadık. Arka arkaya gelen soğuk hava dalgaları ve uzun süren yağmurlar, ister istemez evlere kapanmamıza sebep oldu. Yağmurlu ve soğuk kış aylarında her sporu yapmak pek mümkün olmuyor. Doğaldır ki yaz aylarında açık havada spor yapmanın keyfine doyum olmaz.

        Ama bu kış aylarında spor yapılmaz anlamına da gelmemeli... Evde ya da salonlarda yapılabilecek sporlarla formu korumak mümkün olabilir. Ancak şehrimizde ve ülkemizde kapalı kort azlığı sebebi ile tenis sporunu tercih edenler bu konuda diğerlerine göre şanssız sayılabilir. Yine de tenis sporunu destekleyen diğer spor aktiviteleri ile vücut formunu ve tekniği korumak mümkündür.

        YENİLENME ZAMANI

        İzmir’in iklimini aşağı yukarı hepimiz iyi biliriz. Kara kışın ardından baharın nasıl geçtiğini anlamadan yaz ayları ile karşılaşırız. O halde bu ılık güneşi ve taze havayı kaçırmadan bir an önce kayıplarımızı telafi edip spora başlayalım. Bu arada sporla birlikte beslenme ve uykumuza da dikkat etmemiz gerekiyor. Aç veya tok karnına ya da uykusuzken yapılan her türlü spor vücuda yarar yerine zarar verir. Yapılan spordan maksimum verimi sağlayabilmek için;

        -Spora başlamadan ısınma ihmal edilmemeli

        - Yeterli su tüketilmeli

        - Doğru eksersiz, doğru program, doğru beslenme yapılmalı

        - Doğru nefes alıp vermeli, nefes asla tutulmamalı.

        Günün hangi saati spor yapmalı?

        Spor için en uygun saat herkesin işinden arta kalan zamandır desek de gün içinde belirli saatlerde vücudun hormonsal aktivite seviyesi ve refleks cevabı farklılık gösterir. Sabah saatleri sanılanın aksine spor için uygun değildir. Vücudun kan yoğunluğu fazla olduğu için daha fazla risk taşımanıza sebep olur. Uzmanlar bu konuda en uygun saatin 16 ile 19 saatleri arasında olduğunu belirtiyorlar.

        Üstelik akşam saatlerinde yapılan spor aktiviteleri sindirim sistemin hızlandırıyor ve yağ birikimini önlüyor. Unutmayalım ki sporun süresi ve uzunluğu değil, düzenli ve sık olması önemlidir. Her Gün aksatmadan yapılan yarım saatlik düzenli yürüş bile yeterli olabilir. Sık ve düzenli yapılan eksersiz kişinin üzerine çöken karamsar bulutları dağıtır. Dikkat keskinleşir, enerji artar. Devamı halinde yaşam sitiliniz olur.

        Tenis kulüpleri şenleniyor...

        Havaların düzelmesi ile birlikte tenis oynamaya ara vermek zorunda kalmış olan tenis severler kendilerini kortlara atmaya başladılar. Bu arada milli tenisçimiz Esat Tanık’tan Buca Tenis Kulübü ile ilgili sevindirici haberler alıyorum.

        Buca Tenis Kulübü’nde kışın devam etmiş olan altyapı çalışmaları havaların ısınması ile birlikte hız kazanmış.

        Dört tanesi kapalı toplam altı korta sahip olan kulüpte ücretli olanlar hariç toplam 400 öğrenciye ücretsiz tenis kursları veriliyor.

        Ayrıca geçen yıl 3 portatif yüzme havuzu kurularak mahallelerde verilmiş olan halka açık yüzme kursları bu yıl 5 havuz kurularak devam ediyor. Tüm bu güzel çalışmalara ilaveten 20 Nisan-01-Haziran tarihleri arasında 26 ilkokulun katılımı ile toplam 1000 kişinin iştirak edeceği uluslararası bir satranç turnuvası düzenlenmiş. Ne demişler; ‘iş bilenin, kılıç kuşananın.’

        Diğer Yazılar