Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Futbol adamları derneğinin (TURFAD) 18 yıldır ‘İnsanlar yaşarken de anılmalıdır ‘ sloganı ile düzenlemekte olduğu ödül töreni gecesinin sonuncusu 22 Aralık ta düzenlendi.

        Konak Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenmiş olan organizasyon bizzat Başkan Sema Pektaş’ın teşrifleri ile Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi.

        Daha öncelerden bildiğim ancak derneğin isminden dolayı sadece futbol ile ilgili ödül verildiğini zannettiğim organizasyonda, bu yıl şahsıma da Kültürpark Tenis Kulübü başkanlığım döneminde İzmir tenisine vermiş olduğum çeşitli hizmetlerden ötürü ödül verilmiş olması beni oldukça mutlu etti.

        Gerçekten de insanın yıllarca vermiş olduğu karşılıksız hizmetlerin yaşarken de taktir edilmiş olması insanı gururlandırıyor. Aslında birçok dernek ve kuruluşların bu tip organizasyonları gerçekleştirmesi gerekir diye düşünüyorum. Fakat ne yazık ki derneklerde ve kulüplerde başa gelen yöneticiler seçimle geldiklerinden ve de seçimin her olduğu yer de politika olduğundan ötürü insanlar rakip olarak gördüklerini ödüllendirmek yerine çeşitli şekillerde unutturmayı tercih ediyorlar.

        Yaşadığımız mükemmel gecede yine onur ödülüne layık görülmüş olan eski Adalet Bakanı’mız Sayın Hasan Denizkurdu’nun yapmış olduğu konuşmasın da söylediği şu sözü hiç unutmayacağım. ‘Sağlığında tuz vermeyenler aşına, ölünce türbe dikerler mezarının başına’. Ben ilk defa duyduğumdan hoşuma gitti.

        Ben bu güzel organizasyonda emeği geçmiş olan başta TURFAD İzmir şube başkanı Sayın Bahri Vreskala olmak üzere tüm emeği geçen kişi ve kuruluşlara Türk sporu adına teşekkür ediyorum.

        BRAVO BUCA BELEDİYESİ

        Konak Belediye sinin destek vermiş olduğu yukarıda bahsettiğim bu güzel organizasyondan aklıma Buca Belediyesi geldi. Aslında belediyelerin yapmakta olduğu gözle görülür fiziksel ve imar ile ilgili hizmetleri dışında bölge vatandaşları için yapmakta oldukları sosyal sorumluluk projeleri de en az onlar kadar önemli.

        Buca Belediyesi’nin de bu konuda çok başarılı olduğu düşüncesindeyim.

        Yılın başından beri izlemekte olduğumdan Buca Belediyesi’nin 2015 yılında başta tenis olmak üzere tüm spor dallarında yapmakta olduğu atılımlardan söz etmeden geçemeyeceğim

        Tenis sporunun yan ısıra badminton, atletizm, futbol ve yüzme sporuna da destek vererek bu sporun halk kitlelerine yayılması için oldukça kararlı ve programlı çalışmalar yapılıyor.

        Gençlik ve spor kulübü bünyesinde ücretsiz futbol kursları açıldı. Başarılı olan çocuklar kulüplerin alt kadrolarında değerlendiriliyor. Şu ana kadar 150 civarında çocuk bu spora kazandırılmış

        Engelleri sporda kaldırmalıyız’ sloganı ile başlatılmış olan çalışmalar hararetle sürdürülüyor. Bu güne kadar 9 yaş üstü engelli çocuklarımız için açılmış yüzme kurslarında bin civarında çocuk eğitilmiş. Ayrıca engellilerin badminton eğitimi de var.

        yüzme kursları

        Bunun dışında yılın başından beri devam etmekte olan yüzme kursları da devam ediyor. Buca ilçesinde tüm okulların katılımları ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa ‘Buca yüzme şenlikleri’ adı altında bir proje gerçekleştirildi.

        Engelli vatandaşların yanı sıra madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezindeki gençlere yönelik yüzme kursları da açıldı.

        Ve elbette ki yaz aylarında açık tenis kortlarında başlamış olan tenis kursları kış aylarında da devam ediyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde vatandaşın alt yapıdan itibaren eğitilmesi çok önemli. Bu yazı vesilesi ile tüm tenis ever okuyucularımın yeni yıllarını kutluyor sağlık bolluk ve mutluluklar diliyorum

        Diğer Yazılar