Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAÇLARIM çok seyrek ve cansız. Gürleşmeleri ve sağlık kazanmaları için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Sinem Y./Eskişehir

        1’ER tatlı kaşığı biberiye ve ısırgan otunu 500 gram suyun içinde kaynatıp çay gibi demleyin. Her gün saçlarınıza bu karışımdan sürün. Son derece etkili olan bu formül, saçlarınızın kısa zamanda güçlenmesini ve gürleşmesini sağlayacaktır.

        **********

        KURUYAN ELLERE LAVANTALI REÇETE

        SON günlerde ellerim çok kurudu. Kullandığım nemlendirici kremler pek işe yaramadı. Bana önerebileceğiniz bitkisel bir formül var mı? Zeynep A./İstanbul

        1 adet limonun suyunu, 1 çorba kaşığı gliserin, 1 çorba kaşığı bademyağı, 2 çorba kaşığı lavanta kolonyası ve 1 çorba kaşığı bebe pudrasıyla karıştırın. Bu karışımı gün içinde yanınızda taşıyabileceğiniz küçük bir şişenin içine koyup iyice çalkalayın. Temiz ellerinize bu karışımı sık sık uygulayın. Sorununuzun kısa zamanda çözüldüğünü göreceksiniz.

        **********

        YORGUN DÜŞEN AYAKLARA ZEYTİNYAĞI

        GÜN boyu koşuşturmaktan ayaklarım yorgun düştü. Ayak tabanlarım sertleşti, çok da ağrım var. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Sezen K./Bursa

        1 kahve fincanı kahve telvesiyle, 1’er çorba kaşığı mısır unu, vazelin ve zeytinyağını karıştırın. Yatmadan önce, ayaklarınızı 15 dakika boyunca tuzlu suyun içinde bekletin. Kuruladıktan sonra tabanlarınızı hazırladığınız karışımla ovun. Ardından ayaklarınızı yıkayın ve bu kez 1 çorba kaşığı vazelin, 1 limonun suyu ve 4 adet dövülmüş asprini karıştırıp tabanlarınıza sürün. Pamuklu çorap giyin. Bu şekilde uyuyun. Bu formülü haftada 2 kez uygulayın.

        **********

        CİLDİNİZE BALLA NEM KAZANDIRIN

        BACAKLARIM çok kurudu. Bu sorunu nasıl aşarım? Neslihan Y./Antalya

        KESE yaptırın. Ardından da 1 kahve fincanı taze sıkılmış elma suyu, 3 çorba kaşığı öğütülmüş yulaf, 1 tatlı kaşığı deniz tuzu, 1 limon kabuğu rendesi, 2 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı lavanta yağı, 1 çay kaşığı gül yağı ve 2 çorba kaşığı el ya da vücut kremini karıştırın. Karışımı bacaklarınıza yayın. 10 dakika beklettikten sonra ovarak çıkarın ve yıkanın.

        Diğer Yazılar