Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR yılbaşı gecesini daha geride bıraktık. 2018, hepimiz için inşallah iyi bir yıl olur. Güzel ülkemde her gün bir şeyler oluyor. Artık olmasın, bir nefes almaya ihtiyacımız var. Herkes aynı şeyi söylüyor. Bu yıl herkes birbirine daha iyi davransın. İnanın kazanan sevgi olacak.

        “Yılbaşını yurtiçinde kutlayalım mı, kutlamayalım mı?” tartışması sürerken birçok Türk, yeni yıla yurtdışında girdi. Paris, Londra, New York gibi şehirler, Türk turistler sayesinde adeta para bastı.

        Yılbaşında İstanbul’daysa gece hayatı neredeyse durdu. Bir gecede gelecek olan milyonlar maalesef yurtdışına gitti. Herkes parayı yurtdışında harcadı. Türk Hava Yolları yüzlerce ek sefer koydu. Rakamlar ortada, bunu ben demiyorum. Eğer dünya başkenti olacaksak yeni yılda İstanbul’da yılbaşının kutlanması gerekiyor. Yabancı turist bir hevesle geliyor ama bir bakıyor her yer terk edilmiş gibi. Turizm gelirini yükseltmek istiyorsak İstanbul çok iyi bir oyuncu ama kıymetini bilmiyoruz.

        SEKTÖR FAYDALANIYOR

        Örneğin Dubai yılbaşında en çok tercih edilen yerlerden biri oldu. Bu yılbaşını yüz binlerce kişi Dubai’de geçirdi. Bu insanlar yılbaşını niye İstanbul’da geçirmesin, sevgili büyüklerim? Turizmden onlarca sektör faydalanıyor, çiftçi de para kazanıyor, hayvancı da para kazanıyor. Her zaman söylerim, yeme-içme sektöründe kazanılan para, 350 parçaya dağılıyor. Herkes faydalanıyor. Çünkü tüketim olunca satın alma oluyor ve dolasıyla üretim oluyor, üretici kazanıyor. O yüzden olaya geniş bakmak gerekiyor. Çark dönecek, ekonomi canlanacak. Çark durursa her şey durur. “Her yılbaşı bir şey olacak” gibi bir kaygıyı üzerimizden atmamız gerekiyor.

        Bir kere talihsiz bir olay yaşadık, acısını hepimiz iliklerimize kadar hissettik, çok üzüldük. Ama ayakta durmak zorundayız, güçlü olmak zorundayız, bu olayın etkisini üzerimizden atmak zorundayız.

        ***********

        YILBAŞINDA GÜZEL ŞEYLER DE OLDU

        BİZ her şeyde “Devlet nerede?” demeye alışmışız. Ama “Peki sen ne yaptın be adam?” diye sormazlar mı? Devlete ne vergi verdin de sana geri dönsün? Bu tipler, “Devlet bir yerlerden para bulup bize dağıtıyor” diye düşünüyor herhalde. Kardeşim, bu devlet üretim yapanların verdiği vergiyle sana o parayı veriyor. Devlet ağaçtan para toplamıyor. Ama sen bunların farkında bile değilsin.

        Yazıklar olsun elinde sopayla Noel Baba’yı bekleyen zihniyete. Git limon sat, katkı sağla devletine. Tek derdiniz çalışmadan para kazanmak…

        Yılbaşında güzel şeyler de oldu. Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne binlerce insan akın etti. Ortaköy Meydanı’nda da yine binlerce kişi eğlendi. Şükür kazasız belasız bir yılbaşı geçirdik. Her şeye sıfırdan başlayalım ve ülkemiz için neler yapabiliriz ona bakalım. Geçmişi unutun, bırakın siyasetçiler siyasetini yapsın, siz de işinizi yapın. O zaman her şey çok daha güzel olacak.

        Diğer Yazılar