Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Yine kadın cinayeti! Öldürülüp yol kenarına atıldı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Giresun'un Görele ilçesinde dün cansız bedeni bulunan kadının öldürülmesine ilişkin 2 kişi gözaltına alındı.

        AA'da yer alan habere göre, dün gece Gültepe köyünde yol kenarındaki çalılıkta bir kadına ait cansız bedenin bulunması üzerine geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

        İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerince yürütülen çalışmada, cansız bedenin Kırgızistan uyruklu Keremet Nyshanova'ya (40) ait olduğu belirlendi. Kadının Tirebolu ilçesinde tabancayla öldürüldüğü, daha sonra bölgeye bırakıldığı tespit edildi.

        İKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Nyshanova'nın üzerinde ve olay yerinde bulunan deniz kumları nedeniyle çalışmalarını sahil kesiminde yoğunlaştıran ekipler, kıyı şeridi boyunca tüm güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

        Kadının en son Tirebolu'da deniz kenarında bir otomobilde bulunduğunu belirleyen ekipler, şüphelinin, aracın sahibi Metin Aydın (52) olduğunu tespit etti. Ekipler, zanlıyı Tirebolu'da yakaladı.

        Soruşturma kapsamında ekipler, olayla bağlantılı olduğu gerekçesiyle H.Ç'yi de gözaltına aldı. Aydın ve H.Ç'nin, Görele İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

        KAN DONDURAN İTİRAF

        Kan donduran olayda dini nikahla birliktelik yaşadığı, 3 çocuk annesi, Kırgızistan uyruklu Keremet Nyshanova'yı öldürdükten sonra yol kenarına attığı iddiasıyla gözaltına alınan Metin Aydın, sorgusunda kıskançlık nedeniyle cinayeti işlediğini itiraf etti.

        DHA'da yer alan habere göre Aydın'ın ilk ifadesinde, "İmam nikahlı birlikteliğimiz vardı. Bu birlikteliğimizden 1 çocuğumuz var. Beni aldattığını öğrenince öfkelendim. Cinayet sonrası cesedi araçla Tirebolu'dan Görele'ye, 7 kilometre mesafe gelerek getirim ve yol kenarına bıraktım. Keşke böyle olmasaydı" dediği öğrenildi. Zanlı, çıkarıldığı adliyede sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Aydın'a yardım ettiği öne sürülen H. Ç. ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        Öte yandan Keremet Nyshanova'nın cenazesi, otopsi işlemleri sonrası ülkesine gönderildi.

        *Haberin görselleri DHA tarafından servis edilmiştir

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ