Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? (2018) YÖKDİL sınav tarihi belli oldu mu?

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilk kez 2017 yılında uygulanmaya başlanan YÖKDİL sınavının üçüncüsü 5 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi. YÖKDİL'e katılmak isteyen adaylar 2018'de YÖKDİL sınavının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, 2018 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? İşte YÖKDİL sınavı hakkında tüm detaylar...

        YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK? (2018)

        2017 yılında ilk kez yapılan YÖKDİL sınavı en son 5 Kasım 2017 Pazar günü 30 (otuz) ilde toplam 35 (otuz beş) sınav merkezinde, saat 09.30'da, tek oturum halinde gerçekleştirilmişti.Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde yapılmıştı.

        REKLAM

        2018 YÖKDİL sınavının hangi tarihte yapılacağı henüz resmi olarak açıklanmadı. 2018 YÖKDİL sınav tarihleri belli olduğu zaman haberimizde yer alacaktır.

        YÖKDİL SINAVI NEDİR?

        ÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesive Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonuise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

        SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

        Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/ banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 75 TL’dir.

        Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir .

        Başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir. Ücretlerin doğru yatırılm asının sorumluluğu adaylara aittir.

        Haberi Hazırlayan: Engin Karaaslan
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ