Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Borusan Sanat'ta müzik dolu hafta

        ABSTRA feat Ab Baars & Wolter Wierbos Borusan Müzik Evi’nde!

        Borusan Müzik Evi, özgün projelere ev sahipliği yapmaya kaldığı yerden devam ediyor. 18 Kasım Perşembe günü saat 21.00’de, sezonun ilk konserinde Gülşah Erol, Andreas Kaling, Kaan Bıyıkoğlu ve Korhan Ergüden’den oluşan ABSTRA, ve Ab Baars ile sahnesini izleyicisine açıyor. Konserde, avangart caz, free jazz ve özgür doğaçlama gibi müzik öğelerinden beslenen topluluk ile renkli yorumlarıyla Ab Baars ve doğaçlama ustası Wolter Wierbos sahne alacak.

        REKLAM

        Yuri Honing Borusan Müzik Evi’nde!

        Hollanda’nın en önemli caz ikonlarından biri olan Yuri Honing ve dörtlüsü eleştirmenlerden tam not alan son albümü Bluebeard ile İstanbul’a geliyor. The Times’ın “günümüzün en yaratıcı ve yorumlarıyla cesur saksofoncularından” diye nitelendirdiği Yuri Honing'in bir araya getirdiği, Avrupa’nın en iyi caz topluluklarından biri olan Yuri Honing Acoustic Quartet son derece lirik, meditatif ve canlandırıcı olan Bluebeard albümünü 19 Kasım Cuma günü saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde izleyicisiyle buluşturacak.

        Yuri Honing
        Yuri Honing

        Borusan Quartet’ten “Rusya’dan Sevgilerle” Konseri

        Borusan Quartet, 22 Kasım’da Kadıköy Süreyya Operası’nda saat 20.00’de gerçekleşecek konser ile sezon açılışını yapıyor. Sezonun ilk konserinde usta Rus bestecilerin repertuvara kattığı iki temel eseri seslendirilecek. Aleksandr Borodin’in 1879 yılında tamamladığı ve Nikolay Rimsky Korsakof’un eşine adadığı La Majör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve ardından Piotr İlyiç Çaykovski’nin çağdaşı besteci Ferdinand Laub’a adadığı Mi bemol minör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Borusan Quartet sanatçıları Esen Kıvrak, Nilay Sancar, Efdal Altun ve Çağ Erçağ’ın yorumlarıyla müzikseverlerle buluşacak.

        REKLAM
        Borusan Quartet
        Borusan Quartet

        Konser öncesinde ise, Aydın Büke ve Serhan Bali saat 19.00-19.30 arası Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’ndamüzik üzerine söyleşiler gerçekleştirecek. Bu keyifli sohbetin devamı, saat 19.40’ta çevrimiçi radyo Borusan Klasik’ten de dinlenebilecek.

        Konserler canlı yayında radyo Borusan Klasik’te!

        Müzikseverler, Kadıköy Süreyya Operası’ndaki konserleri de eşzamanlı olarak Borusan Sanat’ın çevrimiçi radyosu Borusan Klasik’ten canlı olarak dinleyebilecekler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ