Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Zemheri oyuncuları kimler? Dizinin oyuncu kadrosu - konusu | Zemheri ne demek? TDK anlamı
        1

        Zemheri ne demek? Zemheri oyuncuları kimler? soruları, bu akşam ilk bölümü ekranlara gelecek SHOW TV'nin yeni iddiaslı dizisi için soruluyor. TDK'da Zemheri kelimesinin anlamı "kara kış" olarak yer alıyor. Zemheri dizisinin konusu "Firuze ve Ayaz... İki güzel yürek, iki aile yükü taşıyan çocuk. Kaderin bir araya getirdiği yollarını saf, tertemiz aşklarıyla döşemektir tek dertleri. Taşımak zorunda oldukları yükleri, birbirlerine duydukları sevgiden aldıkları güçle omuzlarlar. Tüm bu zorlukların içinde küçücük, kendilerine ait bir geleceğin umudunu yeşertiler. Ta ki kader fikrini değiştirip yolundan dönene kadar… Ayaz öyle bir yol ayrımında kalır ki; merkezinde Firuze’nin taht kurduğu hayatından, hayallerinden, geleceğinden vazgeçmek zorunda kalır. Kalbini istemese de Berrak’a teslim eder. Bu feda annesi uğrunadır. Ancak arkasında acı ve hayal kırıklığı içinde bıraktığı Firuze’nin yüreği taşlaşır. İlk ve son defa inanmıştır, artık kalbinin kapıları inanmaya sonsuza dek kapalıdır. Fakat hayat yine bildiği gibi yazar hikâyeyi, bir kördüğüm noktasında denk getirir herkesi. Firuze babasının suçsuzluğunu ispatlamak her şeyini ortaya koyduğu anda beklemediği bir sınavdan geçmek zorunda kalır. Kalbini kıran adamı, babasının özgürlüğü için mücadele etmek zorunda kalacağı Ertan’ın yanında bulur. Hayat bu dörtlü çıkmazda Firuze’ye ne getirecektir?" şeklinde özetlenebilir. İşte başrolünde Ayça Ayşin Turan, Alperen Duymaz ve Caner Cindoruk'un yer aldığı Zemheri dizisinin oyuncu kadrosu:

        2

        FİRUZE (AYÇA AYŞİN TURAN)

        Duru güzelliği ve ışıl ışıl gülen gözleriyle herkesin dikkatini ilk bakışta çeken Firuze için öğrenimi ve ailesi her şeyden önce gelmektedir. Mimarlık Bölümü’nde okuyan 26 yaşındaki genç kızın hayatı Ayaz’la yolunun kesişmesiyle tamamen değişecektir. Hayatında ilk defa aşkı tadan Firuze’nin anne ve ağabeyinden kaynaklı zorlu yaşamı, babasının üzerine atılan bir suç yüzünden hapse girmesiyle daha da çetin bir hal alacaktır. Genç kız, bu andan itibaren sadece adaleti sağlamak için mücadele edecektir.

        AYÇA AYŞİN TURAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        1992 yılında Sinop’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünde eğitimine devam ederken ilk ekran önü deneyimine ‘Dinle Sevgili’ adlı diziyle başlayan Ayça Ayşin Turan, ekran önündeki yolculuğuna ‘Karagül’ dizisindeki Ada karakteriyle devam etti.

        ‘Sevimli Tehlikeli’ filminde Zeliş karakteriyle rol alan Ayça Ayşin Turan, başrolünü üstlendiği ‘Meryem’ dizisinin ardından; Netflix’in ilk Türk orijinal yapımı olan ‘Hakan Muhafız’da Leyla rolünü canlandırdı.

        2019’da İstanbul Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünden mezun olan Ayça Ayşin Turan, şu anda İstanbul Üniversitesi Temel Adalet bölümünde ikinci anadal eğitimini yapmaktadır.

        Yapımını Ay Yapım’ın üstlendiği; yönetmenliğini Hilal Saral’ın yaptığı ‘Zemheri’ de, Firuze karakteriyle ekranlara dönen Turan; dizide zeki, adaletli, savaşçı, hassas, merhametli, hakkını savunan ve adalet peşinde koşan güçlü bir kadını canlandırıyor.

        Ayça Ayşin Turan’ın Oynadığı Diziler

        Zemheri / Firuze / 2020 –

        Hakan Muhafız / Leyla / 2019

        Meryem / Meryem Akça / 2017

        Altınsoylar / Burcu / 2016

        Karagül / Ada / 2014

        Dinle Sevgili / Gülfem / 2011

        Ayça Ayşin Turan’ın Oynadığı Filmler

        Sevimli Tehlike / Zeliş / 2015

        3

        ALPEREN DUYMAZ (AYAZ)

        Ayaz için hayatında en değerli varlık annesidir. Onun için her şeyi yapabilecek olan genç adam için okuduğu üniversitede karşılaştığı Firuze, bir milat olur. Ayaklarını yerden kesen bu güzel kızla, aşkı tadan Ayaz’ın hayatı yıllar sonra bir gece ansızın kapılarına dayanan babasının gelişiyle alt üst olur. Ayaz, yaşamının en zorlu kararıyla karşı karşıya kalır. Bir yanda vicdanı yani annesi diğer tarafta ise hayatının aşkı… Kalp insanı olan genç adamın yapacağı seçim, onu büyük bir fırtınaya doğru sürükleyecektir.

        ALPEREN DUYMAZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        1992 yılında Ankara’da doğan Alperen Duymaz, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü öğrencisidir. İlk olarak kamera karşısına ‘Tatlı Küçük Yalancılar’ projesinde Cesur karakteriyle çıkan Duymaz, daha sonra ‘Acı Aşk’ dizisinde Ali, ‘Bodrum Masalı’nda Ateş, ‘Çukur’da Emrah ve son olarak ‘Çarpışma’da ise Kerem karakteriyle seyircilerle buluştu. Şimdi ise ‘Zemheri’ dizisinde Ayaz’a hayat veriyor.

        Alperen Duymaz’ın Oynadığı Diziler

        Zemheri / Ayaz / 2020 -

        Çarpışma / Kerem / 2018-2019

        Çukur / Emrah / 2018

        Bodrum Masalı / Ateş / 2016-2017

        Acı Aşk / Ali / 2015-2016

        Tatlı Küçük Yalancılar / Cesur / 2015

        Alperen Duymaz’ın Oynadığı Filmler

        Direniş Karatay / Kutay / 2018

        4

        ERTAN (CANER CİNDORUK)

        Dışarıdan oldukça sert bir görünüşe sahip olan Ertan için başarı ve kız kardeşi Berrak her şeyden önce gelir. Elde etmek istedikleri için yapmayacağı şey olmayan ve gözünü hırs bürüyen Ertan’ın geçmişte yaşadığı büyük bir travma, hayatında kırılma noktası olmuştur. Berrak dışında kimseye karşı gardını indirmeyen Ertan, tehlikeli ve cesur hamlelerden de asla kaçınmamaktadır. Firuze ve Ayaz’ın hayatlarına girmeleri hem Ertan hem de kardeşi Berrak için önemli bir dönüm noktası olacaktır.

        CANER CİNDORUK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        17 Nisan 1980 Adana doğumlu Caner Cindoruk, 1977 yılında Adana Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu ile beraber ilk profesyonel tiyatro hayatına başladı ve 10 yıl boyunca Seyhan Belediye ve Adana Şehir Tiyatroları’nda oyuncu olarak görev aldı. 2006 yılında ‘Beynelmilel’ filmi ile birlikte sinema kariyerine başlayan Cindoruk, 2016’da rol aldığı sinema filmi ‘Kor’ ile 22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde dram dalında ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülüne layık görülmüştür. Başrollerinde olduğu, Melih Cevdet Anday’ın aynı adlı eserinden beyazperdeye uyarlanan son sinema filmi projesi ‘İçerdekiler’in aynı zamanda yapımcılığını da üstlenen oyuncunun rol aldığı diziler arasında ‘Hanımın Çiftliği’, ‘Firar’, ‘Aramızda Kalsın’, ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ ve ‘Kadın’ yer alıyor. Halen Moda Sahnesi’ne tiyatro oyunlarına devam eden başarılı oyuncu, ‘Zemheri’de Ertan karakterine hayat veriyor.

        Caner Cindoruk’un Oynadığı Diziler

        Zemheri / Ertan / 2020 –

        Kadın / Sarp / 2017-2019

        Muhteşem Yüzyıl Kösem / Silahtar Mustafa Paşa / 2016-2017

        İstanbul Sokakları / Fırat / 2016

        Aramızda Kalsın / Civan / 2013-2015

        Firar / Nadir / 2011-2012

        Hanımın Çiftliği / Kemal / 2009-2010

        Yaprak Dökümü / Doktor Nazmi / 2008

        Caner Cindoruk’un Oynadığı Filmler

        İçerdekiler / Mahkum / 2019

        Kor / Cemal / 2016

        Dar Elbise / AKO / 2016

        Ekşi Elmalar / Servet / 2016

        Bir Şey Değilim / 2016

        Çalsın Sazlar / Mahir / 2015

        Elveda Katya / Genç Yunus Veli / 2012

        Gergedan Mevsimi / Sahel / 2012

        Yabancı / Ferhat / 2012

        Kelebek / Yusuf / 2009

        Geç Gelen Bahar / Ali / 2008

        Beynelmilel / 2006

        5

        BERRAK (HAZAL FİLİZ KÜÇÜKKÖSE)

        Güzel ve de alımlı bir genç kadın olan Berrak, el üstünde büyütülmüştür. Ailesi için neşe kaynağı olan Berrak’ın çok küçük yaşta yaşadığı bir olay onu sonsuza kadar değiştirir. Bu olaydan sonra Ertan’ın tüm sevgisini verdiği genç kız, ilgiye bağımlı hale gelir. Ayaz’la karşılaştığı ilk anda ona aşık olan ve onu elde etmek için her şeyi yapmayı göze alan Berrak artık sadece Ayaz’la evlenip sonsuza kadar birlikte yaşamanın hayalini kurar. Bu uğurda atacağı adımlar sadece onun ve de genç adamın değil, herkesin hayatını etkileyecektir.

        HAZAL FİLİZ KÜÇÜKKÖSE KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        9 Şubat 1988 Mersin doğumlu Hazal Filiz Küçükköse oyunculuk kariyerine tiyatro ile başladı. Genç oyuncu ilk ekran deneyimini ‘Deniz Yıldızı’ dizisiyle gerçekleştirmiştir. 2015 yılında rol aldığı ‘Kara Sevda’ dizisindeki Zeynep Soydere rolüyle büyük beğeni toplayan oyuncunun oynadığı diziler arasında ‘Mehmed: Bir Cihan Fatihi’, ‘Rüya’, ‘Günahkar’, ‘Uçurum’, ‘Ustura Kemal’ ve ‘Kalbim Seni Seçti’ yer alıyor.

        Hazal Filiz Küçükköse’nin Oynadığı Diziler

        Mehmed: Bir Cihan Fatihi / Melike / 2018

        Rüya / Elif / 2017

        Kara Sevda / Zeynep Soydere / 2015-2016

        Günahkar / Aslıhan / 2014

        Uçurum / 2012

        Ustura Kemal / Kalisto / 2012

        Kalbim Seni Seçti / Ada / 2011

        Beni Affet / Leyla Adalı / 2011

        Deniz Yıldızı / 2009-2012

        6

        FARUK (EMİR ÇUBUKÇU)

        Aliye ve Yaşar’ın ilk çocukları olan Faruk, Firuze ile Elvan’ın ağabeyidir. Annesi için bu hayattaki en değerli varlık olan Faruk, bu durumu her gün kız kardeşlerine karşı koz olarak kullanmaktan kaçınmaz. Evin geçimini babası Yaşar’la birlikte bir başına sırtlayan Firuze’ye acımayan genç adamın, para bulup aşık olduğu kadınla evlenerek İstanbul’dan kaçmak için yapmayacağı şey yoktur. Bu uğurda yasa dışı işlere bulaşmaktan ve de yalan söylemekten kaçınmayacaktır.

        EMİR ÇUBUKÇU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        1988 doğumlu oyuncu Emir Çubukçu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu.

        ‘Karadayı’ dizisindeki Osman karakteriyle dikkatleri üzerine çeken Çubukçu, kurucularından olduğu D22 Tiyatro’nun oyunlarında oyunculuk ve yönetmenlik yaparak tiyatroseverlerin büyük beğenisini topladı. ‘Bana Sevmeyi Anlat’ ve ‘Rüya’ gibi dizilerde de rol alan, öykülerini derlediği ilk kitabı ‘Günün O Belirsiz Vaktinde’yi okuyucuyla buluşturan Emir Çubukçu, ‘Zemheri’de Faruk karakterini canlandırıyor.

        Emir Çubukçu’nun Oynadığı Diziler

        Zemheri / Faruk / 2020 –

        Gülperi / Ali Taşkın / 2018-2019

        Rüya / İnan Ardalı / 2017

        Bana Sevmeyi Anlat / Burak Tuğcu / 2016-2017

        Karadayı / Osman Güney / 2012-2015

        7

        SAFİYE (NİHAL KOLDAŞ)

        Ayaz da dahil olmak üzere üç çocuk annesi olan Safiye, bu hayatta sadece evlatları için yaşamaktadır. Kocası Nihat tarafından sürekli şiddet gören kadın, sırf çocuklarının iyiliği için her şeyi sineye çeker. Safiye, kendi içine dönük, sessiz sakin biri olsa da tüm bu olanlara Ayaz dayanamaz ve annesi ile kardeşlerini alarak evi terk eder. Ancak hiç beklenmedik bir anda Nihat’ın onları bulması, sadece Safiye’nin değil, tüm ailenin hayatını sonsuza kadar değiştirecektir.

        NİHAL KOLDAŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        Nihal Koldaş, 22 Ağustos 1956’da Ankara’da doğdu. Güzel Sanatlar Akademisi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü’nde eğitim alan usta oyuncu ekrana ilk kez 1989 yılında ‘Cahide’ dizisiyle adım attı. Sonrasında ise ‘Güldünya’, ‘A.Ş.K.’ ve ‘Bir Deniz Hikayesi’ gibi dizilerde rol aldı. Çetin Tekindor, Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli gibi isimlerle oynadığı ‘İçerde’ dizisindeki Füsun Hanım karakteriyle büyük beğeni topladı. Güçlü bir sinema kariyerine sahip olan Koldaş, tiyatro sahnesinde hem pek çok oyunda rol almış hem de yönetmiştir. Usta oyuncu, ‘Zemheri’de Safiye karakterine hayat veriyor.

        Nihal Koldaş’ın Oynadığı Diziler

        Ağlama Anne / Necmiye / 2018

        İçerde / Füsun / 2016-2017

        Bir Deniz Hikayesi / Sıdıka / 2015

        Ulan İstanbul / Nezaket / 2014-2015

        A.Ş.K. / Sırma / 2013

        Bıçak Sırtı / Gönül / 2007-2008

        Nihal Koldaş’ın Oynadığı Filmler

        Küçük Şeyler / Şükran / 2019

        Kardeşler / 2018

        Tuzdan Kaide / 2018

        Ana Yurdu / Halise / 2015

        Mustang / Büyükanne / 2015

        Toz Ruhu / Suzan / 2014

        Kuma / Fatma / 2012

        Adalet Oyunu / Gülcan / 2011

        Çoğunluk / Nazan / 2010

        Kavşak / 2010

        Kıskanmak / Nuriye / 2010

        Masumiyet / Abla / 1997

        8

        YAŞAR (MÜFİT KAYACAN)

        Firuze’nin her şeyden sakındığı babası olan Yaşar, doğruluk ve de iyilik timsali bir adamdır. Hayatının her anında adaletten yana olan Yaşar, bir yandan da bulunduğu ortamın huzurunu bozmamak için bazı haksız durumlara karşı sesini duyurmaktan çekinen biridir. Karısı Aliye’nin şikayetlerini, oğlu Faruk’un ise yalanlarını sineye çeken Yaşar’ın iş yerinde yaşadığı bir kaza, tüm hayatını alt üst edecektir. Masumken bir anda suçlu konumuna düşen Yaşar, kendini hiç beklemediği anda zorlu bir yaşam savaşının içinde bulacaktır.

        MÜFİT KAYACAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        Müfit Kayacan, 17 Ocak 1959 tarihinde Antalya, Kaş’ta doğmuştur. Adana Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunudur. Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın kurucularındandır ve 25 sene boyunca genel sanat yönetmenliğini üstlenmiştir. Bu süreçte 32 farklı oyunda rol aldı ve 25 oyun yönetti. Aynı zamanda 10 yıl süresince Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığı görevini yürüttü. Altın Portakal Film Festivali jüri üyeliği de yapmış olan Kayacan, yurtdışında pek çok festival gezen önemli filmlerde ve de pek çok dizide rol almıştır. Usta oyuncu, ‘Zemheri’de Nihat karakterini canlandırıyor.

        Müfit Kayacan’ın Oynadığı Diziler

        Zemheri / Nihat / 2020 –

        Alef / Arap / 2020

        Love 101 / Necdet / 2020

        Aşk Ağlatır / Yıldırım Özben / 2019

        Yüzleşme / Selim / 2019

        Adı Zehra / Komiser / 2018

        Bartu Ben / Dayı / 2018

        Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz / Feridun / 2017

        Tutsak / 2017

        Cesur ve Güzel / Rıfat / 2016

        Aşk Yeniden / 2015

        Şubat / 2012

        Öyle Bir Geçer Zaman Ki / 2010

        Maçolar / 2006

        Kezban Yenge / 2005

        Şıh Senem / 2003

        Müfit Kayacan’ın Oynadığı Filmler

        Bayi Toplantısı / 2020

        Bir Nefes Daha / 2019

        Cinayet Süsü / 2019

        Küçük Şeyler / Hikmet / 2019

        Aykut Enişte / 2019

        Kız Kardeşler / Şevket / 2019

        Görülmüştür / Adnan / 2018

        Son Çıkış / Berber / 2018

        Körfez / Bülent / 2017

        Anons / Hayati / 2017

        Yol Kenarı / 2017

        Kırık Kalpler Bankası / 2016

        Albüm / Cemal Cerbest / 2016

        Olur İnşallah / Muhtar / 2015

        Abluka / Hamza / 2015

        Çılgın Dershane Kampta / 2008

        Çılgın Dershane / 2007

        9

        İCLAL (LİLA GÜRMEN)

        İstanbul’un köklü ve zengin ailelerinden birinin mensubu olan İclal, hayatı boyunca ebeveynlerinin sözünden çıkmayarak “aferin” alan çocuk olarak büyümüştür. Ancak evlilik arifesindeyken Timuçin’i görmesiyle hayatı değişen İclal, bu adamı ailesine karşı tercih eder. Timuçin’den üç çocuğu olan İclal, Mehveş, Ertan ve Berrak’ın annesidir. Ertan ve Berrak’ın çocukken yaşadıkları olay sonucunda kendini suçlu hisseden Ertan’ın üzerine düşen kadın, onu diğer çocuklarından yaşamı boyunca ayrı tutmuştur. Yumuşak bir mizaca sahip olsa da özellikle kızı Berrak üzerinde otoritesini devamlı göstermeye çalışacaktır.

        LİLA GÜRMEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        Lila Gürmen, 1966 yılında Ankara’da doğdu. Almanya’nın Norderney Adası’nda büyüdü. Liseyi bitirdikten sonra Viyana’ya yerleşti. Oyunculuk, tiyatro ve şan eğitimini Viyana Franz Schubert konservatuarında 1989 yılında tamamladı. Daha sonra ABD’nin Los Angeles şehrinde Cheryl Franklin, M. K. Lewis ve Margie Harber Stüdyo’dan kamera önü oyunculuk eğitimi aldı. İsviçre televizyonunda ‘Eine Frau für Alfi’ filminde ilk kez başrolde yer alan Gürmen, sonrasında peş peşe Almanya ve Avusturya’da birçok film, dizi ve tiyatro oyununda oynadı. Türkiye televizyonlarında ise ilk defa Kadir İnanır’la birlikte ‘İzmir Çetesi’ adlı dizide izleyici karşısına çıktı. Sonrasında ‘Firar’, ‘Karadayı’, ‘Hatırla Gönül’, ‘Aşk ve Gurur’ ve ‘Ağlatma Anne’ adlı dizilerde rol aldı. Başarılı oyuncunun ekran kariyeri İclal rolünü oynadığı ‘Zemheri’ ile devam ediyor.

        Lila Gürmen’in Oynadığı Diziler

        Ağlama Anne / Nedret / 2018

        Aşk ve Gurur / Şevval / 2017

        Hatırla Gönül / Hatice / 2015

        Karadayı / Kerime / 2012-2015

        Firar / Mahur Hanım / 2011-2012

        Lila Gürmen’in Oynadığı Filmler

        Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler / Profesör Doktor

        Lady Winsley / Eylem / 2019

        Düş Kırgınları / Handan / 2018

        Kreuzberg / Lila / 2017

        Dar Elbise / 2016

        10

        MEHVEŞ (ŞEBNEM DÖNMEZ)

        Mehveş, İclal’in henüz annelik duygusunu tatmaya hazır olmadığı bir anda dünyaya gelir. Babası Timuçin’den sevgi görmeyen Mehveş’in hayatı, yaşanan trajik bir olayla tamamen değişir. Erkeklere karşı mesafeli davranan Mehveş’in aşkı ilk kez tattığı an hüsranla sonuçlanır. Ancak daha sonra kardeşi Ertan’ın yönlendirmesiyle zengin bir iş adamı olan Kemal’le evlenir. Babasından kalan Demirkan Holding’de çalışan ve kısa sürede yükselen güzel kadın, kocasını kaybetmesiyle yeni bir zorlu sınavla karşı karşıya kalır. Kardeşleri Ertan’a ve Berrak’a sevgisini göstermek için çabalayan Mehveş, küçüklüğünde göremediği takdiri onlardan görme ve de kendi hayatını dilediği gibi yaşama arzusu içindedir.

        ŞEBNEM DÖNMEZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        Şebnem Dönmez kariyerine ‘Start’ adlı spor programının sunucusu olarak başladı. Bu proje, önünde uzanan ve uzun süre devam ettireceği sunuculuk kariyerinin başlangıç noktası oldu. Sayısız televizyon programları, canlı yayınlar ve ödül törenlerinin yanı sıra haber spikerliği de dahil sunuculuk alanında geniş ve uzun yıllara dayanan bir kariyer yaptı. 2000 yılında bu kariyere oyunculuğu da ekleyen Dönmez, ‘Medcezir’ dizisindeki rolüyle büyük beğeni topladı. Başarılı oyuncu, ‘Zemheri’de Mehveş rolünü oynuyor.

        Şebnem Dönmez’in Oynadığı Diziler

        Zemheri / Mehveş / 2020 –

        Avlu / Nihal / 2018

        Medcezir / Sude / 2014-2015

        Ölümsüz Aşk / Eylül / 2003

        Aslı ile Kerem / Aslı / 2002

        Şebnem Dönmez’in Oynadığı Filmler

        Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? / Ayşe Hatun / 2006

        Neredesin Firuze? / Melek / 2004

        11

        ALİYE (ZERRİN TEKİNDOR)

        Firuze dahil üç çocuk annesi olan Aliye, sevgisiz büyümüş bir kadındır. Kocası Yaşar’la tanışınca sefil yaşamından bir kaçış yolu bulduğunu düşünen Aliye için işler istediği gibi gitmeyecektir. Oğlu Faruk’u el üstünde tutan ve herkesten ayıran bu kadın, bir an olsun bile içinde bulundukları zorlu yaşam için kocasına söylenmekten vazgeçmez. Affedici yanı olmayan Aliye, Yaşar’ın aksine daha iyi hayat koşullarına ulaşmak için yalan söylemekten kaçınmaz. Firuze ile devamlı çatışan Aliye, kocasının başına gelen trajik olayı lehine kullanmak için elinden geleni yapacaktır.

        ZERRİN TEKİNDOR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        1964 yılında Burhaniye’de doğdu. 1985’te Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Aynı sene Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. 2003 yılında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu’na tayin oldu. 2004’te ‘Müfettiş’ adlı oyundaki Anna Andreyevna rolü ile, 2010’da ‘Vahşet Tanrısı’ndaki Annette Reille rolü ile ve 2014’te ise ‘Kim Korkar Hain Kurttan’ adlı oyundaki Martha rolü ile 3 kez Afife Tiyatro Ödülü’ne layık görüldü. Usta oyuncu ‘Müslüm’, ‘İstanbul Kırmızısı’, ‘İkimizin Yerine’ ve ‘Pek Yakında’ gibi beğeni toplayan filmlerde sinemaseverlerle buluşurken, ‘Kara Sevda’, ‘Kurt Seyit ve Şura’, ‘Kuzey Güney’ ve ‘Aşk-ı Memnu’ gibi Türk dizi tarihinin unutulmaz yapımlarında başrolde yer almıştır.

        Zerrin Tekindor’un Oynadığı Diziler

        Zemheri / Aliye / 2020 –

        Şahin Tepesi / Tuna Akdora / 2018

        Kara Sevda / Leyla / 2015-2017

        Kurt Seyit ve Şura / Nermin Bezmen / 2014

        Kuzey Güney / Gülten / 2011-2013

        Aşk-ı Memnu / Matmazel Deniz / 2008-2010

        Aşk Yeniden / Perus / 2007

        Bir Tatlı Huzur / 2002

        Cafe Casablanca / 1996

        Zerrin Tekindor’un Oynadığı Filmler

        Müslüm / Muhterem Nur / 2018

        Kırık Kalpler Bankası / 2017

        İstanbul Kırmızısı / Aylin / 2017

        İkimizin Yerine / Ülkü / 2016

        Pek Yakında / Meral / 2014

        Mars Kapıdan Baktırır / Sedef / 2004

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ